15/06/2022 15/06/2022 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, απηύθυνε χαιρετισμό στο σεμινάριο που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Philips με θέμα “Εξαρτήσεις: κατάσταση στην Κύπρο και συμβουλευτική αντιμετώπιση”, την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022. Στον χαιρετισμό του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε πως ο μήνας Ιούνιος είναι κάθε χρόνο αφιερωμένος σε δράσεις συναφείς με την ευαισθητοποιήση και ενημέρωση στα ζητήματα...
15 Ιουνίου, 2022 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2022 - 19:36

O Mητροπολίτης Ταμασού απηύθυνε χαιρετισμό σε σεμινάριο για τις εξαρτήσεις

Διαδώστε:
O Mητροπολίτης Ταμασού απηύθυνε χαιρετισμό σε σεμινάριο για τις εξαρτήσεις

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, απηύθυνε χαιρετισμό στο σεμινάριο που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Philips με θέμα “Εξαρτήσεις: κατάσταση στην Κύπρο και συμβουλευτική αντιμετώπιση”, την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022.

Στον χαιρετισμό του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε πως ο μήνας Ιούνιος είναι κάθε χρόνο αφιερωμένος σε δράσεις συναφείς με την ευαισθητοποιήση και ενημέρωση στα ζητήματα των εξαρτήσεων, λόγω της Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών 26ης Ιουνίου.

“Η πρόληψη ξεκινά πριν καν την σύλληψη ενός παιδιού, μέσα από τις συνήθειες των γονέων του, την εγκυμοσύνη και τις πρώτες ημέρες της ζωής. Αντιλαμβάνομαι πλήρως πόσο δύσκολο είναι για τους σημερινούς γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε ένα κόσμο γρήγορων ταχυτήτων, υψηλού ανταγωνισμού και οικονομικής αβεβαιότητας.

Σε μια εποχή όπου ο οικογενειακός ιστός δέχεται κάθε λογής πλήγμα. Οι γονείς είναι οι πρώτοι που μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη των εξαρτήσεων, ενώ φυσικά βασικός είναι και ο ρόλος του σχολείου, όχι ως ενός φορέα που θα διδάξει τους κινδύνους των ναρκωτικών, αλλά ως ενός φυσικού και ψυχολογικού χώρου όπου τα παιδιά θα καλλιεργήσουν δεξιότητες κοινωνικοποίησης, επικοινωνίας, θα χρειαστεί να ακολουθήσουν κανόνες και όρια, χρειάζεται να τύχουν θετικής ενίσχυσης, να λάβουν κατανόηση και αγάπη από τους ενήλικες, ενώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητές τους για μια θέση στην τάξη τους και στην ομάδα των συνομιλήκων τους”, πρόσθεσε ο Πανιερώτατος.

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του σεμιναρίου και όπως αγωνιστούμε να εξέλθουμε με επιτυχία από την πανδημία των εξαρτήσεων, που ταλανίζει την ανθρωπότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων