04/04/2021 04/04/2021 Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και φθάνουμε στο μέσον της Σαρακοστής, γι’ αυτό και η Εκκλησία μας μεταφέρει το Ιερότατο Σύμβολο τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό στο κέντρο του ναού για να τον προσκυνήσουμε, να λάβουμε δύναμη από τη Χάρη του Σταυρωθέντος Ιησού, να στηριχθούμε στον πνευματικό αγώνα εναντίον των παθών και των πολλών λογισμών. Με ιδιαίτερη...
04 Απριλίου, 2021 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2021 - 21:15

Ο Ταμασού Ησαΐας στην Ορεινή (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Ταμασού Ησαΐας στην Ορεινή (ΦΩΤΟ)

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και φθάνουμε στο μέσον της Σαρακοστής, γι’ αυτό και η Εκκλησία μας μεταφέρει το Ιερότατο Σύμβολο τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό στο κέντρο του ναού για να τον προσκυνήσουμε, να λάβουμε δύναμη από τη Χάρη του Σταυρωθέντος Ιησού, να στηριχθούμε στον πνευματικό αγώνα εναντίον των παθών και των πολλών λογισμών.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως σήμερα Κυριακή Γ’ Νηστειών, 4 Απριλίου 2021, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Ασκά.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως και Εφημέριος της κοινότητος, ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και οι Υποδιάκονοι Αρσένιος Μοναχός και Ιωάννης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε τις εορτές και τα Μνημόσυνα.

Τον θείο λόγο κήρυξε, κατόπιν ευλογίας του Πανιερωτάτου, ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του Σταυρού, στις προτυπώσεις του Τιμίου Σταυρού στην Παλαιά Διαθήκη, τι αποτελεί ο Σταυρός για τον κάθε άνθρωπο. Και κατέληξε ευχόμενος στο εκκλησίασμα όπως ο Τίμιος Σταυρός μας αξιώσει να προσκυνήσουμε τα Παθήματα και την λαμπροφόρω Ανάσταση του Χριστού μας.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων