06/07/2022 07/07/2022 Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, στο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, δημοσιογραφική διάσκεψη για το «Πολιτιστικό καλοκαίρι Ταμασού 2022» στα πλαίσια των εορτασμών για τα δεκαπέντε (15) χρόνια από τη ανασύσταση της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ανέφερε στη προσφώνηση του ότι το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στη...
06 Ιουλίου, 2022 - 21:03
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2022 - 0:12

Πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα 15 χρόνια από την ανασύσταση της Ι.Μ. Ταμασού και Ορεινής

Διαδώστε:
Πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα 15 χρόνια από την ανασύσταση της Ι.Μ. Ταμασού και Ορεινής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, στο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, δημοσιογραφική διάσκεψη για το «Πολιτιστικό καλοκαίρι Ταμασού 2022» στα πλαίσια των εορτασμών για τα δεκαπέντε (15) χρόνια από τη ανασύσταση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ανέφερε στη προσφώνηση του ότι το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στη Ταμασό θα είναι αναβαθμισμένο λόγω και του ταυτόχρονου εορτασμού των δεκαπέντε (15) χρονών από την ανασύσταση της Μητροπόλεως. «Οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι αντεπίθεση πολιτισμού και ποιοτικής ψυχαγωγίας απέναντι στη μιζέρια, στη κρίση, στην κοινωνική αδικία και απογοήτευση και την οικονομική δυσφορία του ανθρώπου.», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον ΟΠΑΠ Κύπρου, ο οποίος στηρίζει το πολιτιστικό καλοκαίρι και εξήρε την έμπρακτη εταιρική κοινωνική ευθύνη του οργανισμού. Ο Πανιερώτατος, εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς τον μεγάλο υποστηρικτή των εκδηλώσεων, την Altius Insurance, η οποία παρέδωσε επί τόπου την επιταγή υποστήριξης. Όπως είπε, «με τη στήριξη αυτή γίνεται πραγματικότητα, το όνειρο μας πολιτιστικά

Στο δικό του χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, κ. Δημήτρης Αλετράρης, εξέφρασε τη χαρά του για τα 15 χρόνια από την ανασύσταση της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, αλλά και το σεβασμό του για όλα όσα η Μητρόπολη προσέφερε προς όφελος της κοινωνίας και των ανθρώπων του τόπου μας. Επισήμανε την αξία της Μητρόπολης ως φορέας κοινωνικής αρωγής και ως πολιτιστικό κέντρο με πολυσήμαντες δράσεις. Ο κ. Αλετράρης αναφέρθηκε στη συναυλία που είχαν στηρίξει μερικούς μήνες πριν με τον συμβολικό τίτλο «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα» η οποία κατέθεσε δύναμη ψυχής τόσο για τη συμμαχία των οκτώ (8) συνδέσμων ασθενών αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.  Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στην φράση την οποία ο Πανιερώτατος πολλές φορές έχει πει στον ίδιο, ότι «Χωρίς πολιτισμό, δεν έχουμε πατρίδα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων