22/10/2021 22/10/2021 Η καθιερωμένη σύναξη κατηχητών, συνεργατών και στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής πραγματοποιήθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως στο Επισκοπειό, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021. Ο Διευθυντής του γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος στην εισαγωγή του ανέφερε ότι και φέτος τα κατηχητικά και όλες οι δραστηριότητες της Μητροπόλεως θα βρίσκονται κάτω από...
22 Οκτωβρίου, 2021 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2021 - 21:14

Η δημιουργία του κόσμου μέσα από την επιστήμη και τις γραφές

Διαδώστε:
Η δημιουργία του κόσμου μέσα από την επιστήμη και τις γραφές

Η καθιερωμένη σύναξη κατηχητών, συνεργατών και στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής πραγματοποιήθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως στο Επισκοπειό, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021.

Ο Διευθυντής του γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος στην εισαγωγή του ανέφερε ότι και φέτος τα κατηχητικά και όλες οι δραστηριότητες της Μητροπόλεως θα βρίσκονται κάτω από την σκιά του Κορονοϊού, για αυτό και πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής για να αποφύγουμε τυχών πειρασμούς. Επίσης τόνισε ότι μετά από αποχή ορισμένων παιδιών από την κατήχηση και τον λόγο του Θεού θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια από τους Ιερείς αλλά και από όλους του γονείς να επιτευχθεί το έργο των κατηχητικών.

Ακολούθως ο ομιλητής της συνάξεως ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ανέπτυξε το θέμα «Η δημιουργία του κόσμου μέσα από την επιστήμη και τις γραφές». Ο Πανιερώτατος ανέφερε με πολύ γλαφυρό τρόπο την δημιουργία του κόσμου όπως αναγράφεται στις γραφές, αλλά και πως με πανομοιότυπο τρόπο η επιστήμη επιβεβαίωσε τα γραφόμενα του Μωυσή και του Μεγάλου Βασιλείου.

Τέλος επισήμανε ότι το οικοσύστημα της Γης φροντίζει, αλλά δυστυχώς ο άνθρωπος αδιαφορεί γι’ αυτό. Επίσης πρόσθεσε ότι το προσεχές Πλανητάριο της Μητροπόλεως Ταμασού θα βοηθήσει στην οικολογική εκπαίδευση των παιδιών.

Στη σύναξη παρευρισκόμενος ήταν και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, φυσικός, όπου απάντησε σε διάφορα ερωτήματα των ακροατών.

Κλείνοντας, ο διευθυντής του γραφείου ευχαρίστησε όλους για τον πολύτιμο χρόνο τους αλλά και για την παρουσία τους ευχόμενος η νέα κατηχητική χρόνια με την βοήθεια του Θεού να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων