04/07/2021 04/07/2021 Τελέστηκε το Σάββατο, 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δήμο Τσερίου, η χειροτονία εις Διάκονο του φοιτητού θεολογίας κ. Ραφαήλ Παπασωτηρίου, υιού του Πατρός Χριστομάριου και εγγονού του Πατρός Σωτηρίου εξ Ακανθούς. Την χειροτονία τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Μπακόπουλο, Γενικό...
04 Ιουλίου, 2021 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2021 - 11:05

Ταμασού: “Η ιερωσύνη αποτελεί κορυφαίο χάρισμα”

Διαδώστε:
Ταμασού: “Η ιερωσύνη αποτελεί κορυφαίο χάρισμα”

Τελέστηκε το Σάββατο, 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δήμο Τσερίου, η χειροτονία εις Διάκονο του φοιτητού θεολογίας κ. Ραφαήλ Παπασωτηρίου, υιού του Πατρός Χριστομάριου και εγγονού του Πατρός Σωτηρίου εξ Ακανθούς.

Την χειροτονία τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Μπακόπουλο, Γενικό Αρχιερατικό της Μητροπόλεως, τους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Κυριάκο Κασπαρή, προϊστάμενο της ενορίας, π. Χρήστο Τσιοβάνου και π. Επιφάνιο Παπαχριστοδούλου, τους Οικονόμους π. Σωτήριο Παπαγεωργίου, π. Χριστομάριο Παπαγεωργίου και π. Επιφάνιο Μούγια, τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως π. Ραφαήλ Μισιαούλη και τον Διάκονο π. Αρσένιο Αθανασίου.

Ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού εκτελούσε χρέη Τελετάρχου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος ανέφερε «εξ απαλών ονύχων μεγαλώνοντας σε μια ιερατική οικογένεια θεοφιλών ιερέων όπως του πολιού παππού σου πατρός Σωτηρίου και του πατέρα σου πατρός Χριστομάριου έχεις εμπειρικά ήδη άμεσα κατηχηθεί και λάβει πληροφορίες και εικόνες περί του ύψιστου μεγέθους και αξίας της Αγίας ιερωσύνης». Και συνέχισε ο Πανιερώτατος
λέγοντας ότι «παρόλο το νεαρός της ηλικίας σου αυτός ο ζήλος σου για τα πνευματικά και ανώτερα σε οδήγησε σε ώριμες αποφάσεις που θα χαράξουν το υπόλοιπο της ζωής σου . Και όλα αυτά γιατί η ιερωσύνη αποτελεί κορυφαίο χάρισμα που δίνετε σε αυτούς που την ποθούν και την καθιστούν κέντρο του είναι τους εφόσον αποφασίζουν να αφιερωθούν πλήρως σ αυτή, γενόμενοι άγαμοι κληρικοί και μέλη του μοναχικού τάγματος του Θεανθρώπου . Δώρο λοιπόν του Χριστού μας στην Εκκλησία Του η ιερωσύνη γι’ αυτούς που γνήσια την αγαπούν και την ζητούν».

Ο Πανιερώτατος ευχήθηκε έτη πολλά, καλή διακονία και τον παρότρυνε να έχει φόβο Θεού και αγάπη προς τον πλησίον. Ακόμη δε τον παρότρυνε να προσεύχεται στον Χρυσοσώτηρα της Ακανθούς και του ευχήθηκε να αξιωθεί μια μέρα να λειτουργήσει ελεύθερα στην Ακανθού στον Χρυσοσώτηρα.

Στην αντιφώνησή του ο νεοχειροτονηθείς ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την αποδοχή του να εισέλθει στην Μητρόπολη Ταμασού και τον διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος της αποστολής που καλείται να αναλάβει.

Τα ιερά αναλόγια κόσμησαν με την παρουσία τους ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, κ. Φώτιος Γιαννακάκης, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, κ. Γρηγόριος Ζάρκος, καθώς και ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, κ. Δημήτριος Ιεροδιακόνου.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Τσερίου κ. Σταύρος Μιχαήλ, ο Δήμαρχος Λευκάρων κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους, η Δήμαρχος Ακανθούς Ελένη Χατζημιχαήλ, η Πολιτική Άμυνα και αρκετός κόσμος από το Τσέρι και τα Λεύκαρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων