04/12/2022 04/12/2022 Το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Ζήνων Παραδεισιώτης και Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, οι Οικονόμοι Χρίστος Γεωργίου...
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:11
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2022 - 13:36

Ταμασού: Παράδειγμα μίμησης η Αγία Βαρβάρα

Διαδώστε:
Ταμασού: Παράδειγμα μίμησης η Αγία Βαρβάρα

Το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Ζήνων Παραδεισιώτης και Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, οι Οικονόμοι Χρίστος Γεωργίου και Παναγιώτης Σταύρου, ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Σταύρου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και οι Ιεροδιάκονοι Αρσένιος και Ησαΐας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, η οποία αποτελεί για τον κάθε ορθόδοξο χριστιανό, τον κάθε ταλαιπωρημένο άνθρωπο, παράδειγμα μίμησης και ακλόνητης πίστης προς τον Δωρεοδότη Σωτήρα Χριστό.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας και του ιερού της λειψάνου στους δρόμους της κοινότητος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων