17/07/2022 17/07/2022 Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας: “Σήμερα είναι μάρτυρες οι Χριστιανοί που μεγαλώνουν με υπομονή την οικογένειά τους και ομολογούν την αρετή στη ζωή των παιδιών τους” Το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Ιουλίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στην κοινότητα Αναλυόντα. Τον...
17 Ιουλίου, 2022 - 8:22
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2022 - 8:57

Ταμασού: “Σήμερα είναι μάρτυρες οι Χριστιανοί που μεγαλώνουν με υπομονή την οικογένειά τους”

Διαδώστε:
Ταμασού: “Σήμερα είναι μάρτυρες οι Χριστιανοί που μεγαλώνουν με υπομονή την οικογένειά τους”

Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας: “Σήμερα είναι μάρτυρες οι Χριστιανοί που μεγαλώνουν με υπομονή την οικογένειά τους και ομολογούν την αρετή στη ζωή των παιδιών τους”

Το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Ιουλίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στην κοινότητα Αναλυόντα.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ηρακλείδιος Κλεάνθους, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αδάμος Αδάμου και Δήμος Δημοσθένους, εφημέριος του πανηγυρίζοντος Ναού, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και οι Ιεροδιάκονοι Μακάριος και Αρσένιος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. « Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Πισιδία της Αντιοχείας το 270 μ.Χ, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Κλαύδιος. Λίγες ημέρες μετά την γέννησή της, η Μαρίνα ορφάνεψε από μητέρα. Ο πατέρας της, ο οποίος ήταν ιερέας των ειδώλων, την έδωσε για ανατροφή σε μια γυναίκα. Όμως, δεν γνώριζε πως ήταν η Χριστιανή. Η γυναίκα αυτή έμελλε να χαράξει και να σηματοδοτήσει την προσωπικότητα της Μαρίνας και να εμφυτέψει μέσα της τον Χριστό.

Σε ηλικία 15 ετών, απεκάλυψε στον ειδωλολάτρη πατέρα της πως ήταν Χριστιανή. Στην αρχή έντρομος από την είδηση αυτή χωρίς να περιμένει να ακούσει κάτι, την απέρριψε από παιδί του. Ο έπαρχος Ολύμβριος το πληροφορήθηκε αυτό και διέταξε αμέσως να τη συλλάβουν.Όταν την αντίκρυσε ο έπαρχος, θαμπώθηκε από την σωματική της ομορφιά και της ζήτησε όπως γίνει σύζυγός του, με μία όμως προϋποθεση. Να αρνηθεί το Χριστό. Η Μαρίνα μόλις άκουσε αυτό, αντέδρασε έντονα. Σε κάθε προσπάθεια του επάρχου να την πείσει να αποκηρύξει τον Χριστό, αυτή με περισσότερο θάρρος και τόλμη ομολογούσε ότι ήταν Χριστιανή και θα μείνει Χριστιανή». Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος τόνισε πως με το νεαρό της ηλικίας της η Αγία Μαρίνα καλεί κυρίως τους νέους και τις νέες μας στην αγνότητα και καθαρότητα της ψυχής και του σώματος, αντιμετωπίζοντας σθεναρά τις προκλήσεις της εποχής μας. Μας καλεί η Αγία Μαρίνα να της μοιάσουμε στην ομολογία της πίστεως, διότι δυστυχως στις ημέρες μας λειπει το θάρρος, η ομολογία, το φιλότιμο και η λεβεντια».

Πριν το τέλος του εσπερινού, ο Πανιερώτατος ανέγνωσε την ευχή “εις διακονία εκκλησιαστική” (νεωκόρο) στον κ. Ιορδάνη Ιορδάνους.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος της Αγίας πέριξ του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων