18/10/2020 18/10/2020 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, η κατάθεση Θεμελίου Λίθου στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.  Την κατάθεση του θεμελίου λίθου, λόγω κωλύματος υγείας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ Ησαΐου, τέλεσε ο Πρωτοσύγγελος της...
18 Οκτωβρίου, 2020 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2020 - 14:12

Θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Λουκά στη Μητρόπολη Ταμασού

Διαδώστε:
Θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Λουκά στη Μητρόπολη Ταμασού

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, η κατάθεση Θεμελίου Λίθου στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής. 

Την κατάθεση του θεμελίου λίθου, λόγω κωλύματος υγείας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ Ησαΐου, τέλεσε ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού. Στην ομιλία του ο πατήρ Θεόδωρος μετέφερε τις πατρικες ευχές και ευλογίες του Πανιερωτάτου, επεξήγησε τη σημασία του θεμελίου λίθου για ένα Ναό και προέτρεψε τους παρευρισκομένους να προσεύχονται και να στηρίζουν το έργο που ξεκινά, συνδράμωντας και με την εισφορά τους, η οποία είναι σημαντική και απαραίτητη.

Στην τελετή παρεβρέθηκαν ιερείς της Μητροπόλεως, αλλά και από άλλες Μητροπόλεις, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Παντανάσσης Κοτσιάτη, Επιφανία μοναχή, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, κ. Μάριος Παναγίδης, ο Αρχιτέκτονας του έργου κ. Σπύρος Πιέρας, ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Λουκάς Πέτρου, ο επιμετρητής κ. Μαρίνος Δημοσθένους, ο εργολάβος κ. Άριστος Αριστοτέλους, Θρονικοί Επίτροποι, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωπος του Ρώσσου πρέσβεως, κοινοτάρχες κοινοτήτων, τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητος και πλήθος πιστών.

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει την εικόνα και τεμάχιο του Τιμίου λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, το οποίο προσκόμισε από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων