11/09/2020 11/09/2020 Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής η μνήμη του Οσίου Ησαΐου, του κτήτορος της Ιεράς, Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Παναγίας του Κύκκου, ημέρα κατά την οποίαν ο Ποιμενάρχης της κατά Ταμασόν Εκκλησίας, Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Ησαΐας άγει τα ονομαστήριά του. Την Τετάρτη το απόγευμα,...
11 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2020 - 15:12

Τίμησαν τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής

Διαδώστε:
Τίμησαν τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής η μνήμη του Οσίου Ησαΐου, του κτήτορος της Ιεράς, Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Παναγίας του Κύκκου, ημέρα κατά την οποίαν ο Ποιμενάρχης της κατά Ταμασόν Εκκλησίας, Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Ησαΐας άγει τα ονομαστήριά του.

Την Τετάρτη το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δήμο Τσερίου, χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου και συγχοροστατούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου, Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και Κινούσας (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Μάρκου και με τη συμμετοχή πλειάδας Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Πανιερώτατος μίλησε προς το Εκκλησίασμα και αναφερόμενος στον ασκητικό βίο του εορταζομένου Οσίου Ησαΐου επικεντρώθηκε στις αρετές που κοσμούσαν τον βίο και την πολιτεία του, στοιχεία που αποτελούν φωτεινούς οδοδείκτες για την πνευματική ζωή των Χριστιανών στην εποχή μας.

Στη συνέχεια, ο Προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Κασπαρής προσφώνησε τον εορτάζοντα Μητροπολίτη απευθύνοντάς του ευχές επ΄ ευκαιρία των σεπτών ονομαστηρίων του.

Την Πέμπτη το πρωί, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο εορτασμός έγινε στην κωμόπολη της Δευτεράς, όπου τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Της πανηγυρικής συνάξεως και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο άγων τα ονομαστήριά του Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βόστρων και Εξάρχου του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω κ. Τιμοθέου και Λεμεσού κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Νιτρίας και Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Νικοδήμου και Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Χρυσάνθου.

Τόσο, κατά το τέλος του Εσπερινού, όσο και μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πανιερώτατος δέχτηκε την αγάπη και το σεβασμό, που του υπέβαλε το εκκλησίασμα, ανταποδίδοντας σε αυτούς τις Αρχιερατικές ευχές και ευλογίες του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων