06/11/2022 06/11/2022 «Να εναποθέσουμε τη ζωή μας στο Χριστό, να Τον εμπιστευθούμε και να του ανοίξουμε τη θύρα της καρδιάς μας». Αυτά δήλωσε στην ομιλία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή Ζ’ Λουκά, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης της κοινότητας Αναλυόντα. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος...
06 Νοεμβρίου, 2022 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2022 - 13:21

Το μήνυμα της Κυριακής από τον Μητροπολίτη Ταμασού

Διαδώστε:
Το μήνυμα της Κυριακής από τον Μητροπολίτη Ταμασού

«Να εναποθέσουμε τη ζωή μας στο Χριστό, να Τον εμπιστευθούμε και να του ανοίξουμε τη θύρα της καρδιάς μας». Αυτά δήλωσε στην ομιλία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή Ζ’ Λουκά, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης της κοινότητας Αναλυόντα.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Δήμος Δημοσθένους και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα δύο θαύματα που παρουσίασε η σημερινή ευαγγελική περικοπή, το θαύμα με την θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός, που ταλαιπωρείτο για δώδεκα έτη, και το άλλο θαύμα με την ανάσταση της κόρης του αρχισυναγώγου Ιαείρου.

«Και στις δύο περιπτώσεις βλέπουμε ανθρώπους, οι οποίοι, με απόλυτη εμπιστοσύνη στη δύναμη του Θεού, Τον πλησιάζουν, προσδοκώντας την σωτηρία. Και ο Κύριος την παρέχει πλουσιοπάροχα. Όμως έχουν δύο κοινά στοιχεία: διαθέτουν πίστη και τόλμη. Πιστεύουν ότι ο Χριστός μπορεί να παράσχει την ίαση και τολμούν, ο μεν να το ζητήσει με παρρησία μέσα στο πλήθος, η δε να αγγίξει με την ταπεινή της πίστη τον Κύριο. Την αναγκαιότητα της πίστης προκειμένου να επιτευχθεί το θαύμα, την τονίζει ο ίδιος ο Χριστός.

Στην αιμορροούσα λέει: «θυγάτηρ, ἡ πίστις σου σέσωκέ σε» και στον αρχισυνάγωγο, που τον ειδοποίησαν ότι η κόρη του πέθανε και να μην ταλαιπωρεί άλλο τον Διδάσκαλο, του απαντά: «μή φοβοῦ, μόνο πίστευσον, καί σωθήσεται».

«Τί σημαίνει να πιστέψουμε; Σημαίνει να εναποθέσουμε τη ζωή μας στο Χριστό, να Τον εμπιστευθούμε και να του ανοίξουμε τη θύρα της καρδιάς μας, για να εισέλθει και να κατοικοεδρεύσει μέσα στη ψυχή μας. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται να γίνει υπέρβαση του εγώ μας και να επέλθει η ταπείνωση στο είναι μας.

Ας εμπιστευθούμε και ας πιστέψουμε αληθινά το Χριστό, όπως ακριβώς και ορθώς έπραξε ο Ιάειρος και η αιμορροούσα γυναίκα. Και τότε, να είμαστε πεπεισμένοι ότι η πίστη μας αυτή, θα είναι και το εισιτήριό μας για την Βασιλεία του Θεού», κατέληξε ο Πανιερώτατος.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ταμασού τέλεσε το τρισάγιο του Ιερομονάχου Διονυσίου, Ηγουμένου της Μονής Μαχαιρά, το τεσσαρακονθήμερο της αδελφής του προϊσταμένου του Ναού, Δέσποινας πρεσβυτέρας, καθώς και των γονέων του κοινοτάρχη της κοινότητος Αναλυόντα, Ηροδότου και Μελανής Χαραλάμπους, και Κωνσταντίνου και Ελένης Παρέλλη, γονέων του θρονικού επιτρόπου της Μητροπόλεως Ταμασού, κ. Μιχάλη Παρέλλη.

Ακολούθησαν ομιλίες τιμητικές τόσο για τον Ιερομόναχο Διονύσιο, όσο και για τους Ηρόδοτο και Μελανή Χαραλάμπους και από τον δεξιό ψάλτη του Ναού, κ. Ευθύμιο, τον θρονικό επίτροπο κ. Μιχάλη Παρέλλη, και τον πρωτοπρεσβύτερο Δήμο Δημοσθένους.

Ο Πανιερώτατος, στο τέλος, προσέφερε εις ένδειξη τιμής τόσο στον κοινοτάρχη, όσο και στο ψάλτη και τον θρονικό επίτροπο, εικόνισμα του Αγίου Ηρακλειδίου, πρώτου Επισκόπου Ταμασού.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων