02/10/2022 02/10/2022 Το μήνυμά του εξέδωσε για την Κυριακή Β΄ Λουκά, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ο οποίος χοροστάτησε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, πατήρ Διονύσιος Κοπτίδης, πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Κυπριανό Παπαδόπουλο, τον Οικονόμο Θεόφιλο...
02 Οκτωβρίου, 2022 - 18:26
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2022 - 18:29

Το μήνυμα της Κυριακής από τον Μητροπολίτη Ταμασού

Διαδώστε:
Το μήνυμα της Κυριακής από τον Μητροπολίτη Ταμασού

Το μήνυμά του εξέδωσε για την Κυριακή Β΄ Λουκά, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ο οποίος χοροστάτησε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, πατήρ Διονύσιος Κοπτίδης, πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Κυπριανό Παπαδόπουλο, τον Οικονόμο Θεόφιλο Αλχούρι, τον Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλη και τον Ιεροδιάκονο Αρσένιο Αθανασίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής. “O Kύριος ζητά από τον κάθε ένα από εμάς να μοιάσουμε στον επουράνιο Πατέρα μας, τον πολυεύσπλαχνο Θεό, όπως τα παιδιά μοιάζουν κατά κανόνα στους γονείς τους.

Και ο λόγος, γιατί ο Θεός μας δημιούργησε «καθ’ ὁμοίωσίν» Του, με σκοπό να Του μοιάσουμε. Τίποτα απολύτως δεν μας κάνει να μοιάζουμε περισσότερο με το Θεό Πατέρα μας από την ευσπλαχνία, όπως μας ομολογεί ο Ιερός Χρυσόστομος: Ο Κύριος δεν είπε ότι θα γίνετε όμοιοι με το Θεό Πατέρα εάν νηστεύετε, εάν παρθενεύετε, εάν προσεύχεσθε, αλλά εάν γίνετε οικτίρμονες. «Γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες, καθώς καί ὁ πατήρ ὑμῶν οἰκτίρμων ἐστί». Μοιάζουμε δηλαδή περισσότερο στο Θεό όχι τόσο με τη νηστεία μας, την προσευχή, την παρθενία, όλες αυτές τις αρετές που έχουν μεγάλη αξία, αλλά με την ευσπλαχνία. Διότι όποιος έχει ευσπλαχνία, έχει αγάπη, η οποία είναι η κορυφή των αρετών. Και χωρίς την αγάπη, όπως μας λέει ο Απόστολος Παύλος, και θαύματα ακόμη αν κάνει κανείς, και στο μαρτύριο ακόμα αν φτάσει, δεν είναι τίποτε (Α’ Κορ. 13, 2-3).

Επίσης, ο Πανιερώτατος ανέφερε πως την ευσπλαχνία που ζητά ο Ιησούς Χριστός από τον κάθε άνθρωπο την επέδειξαν με το παράδειγμά τους όλοι οι μεταθανάτιοι δότες οργάνων για μεταμόσχευση, τους οποίους σήμερα τελούμε το μνημόσυνό τους. Με το θάνατό τους έδωσαν ζωή σε άλλους συνανθρώπους τους, σκεπτόμενοι με οίκτο φιλανθρωπίας”.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε τα μνημόσυνα πάντων των μεταθανάτιων δοτών οργάνων για μεταμόσχευση, του ιατρού δρ. Γεωργίου Κυριακίδη, ο οποίος έκανε την πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στην Κύπρο και ήταν διευθυντής του Χειρουργικού και Μεταμοσχευτικού Παρασκευαϊδειου Κέντρου, καθώς και το διετές μνημόσυνο της αείμνηστης Πηνελόπης Κοπτίδου, μητρός του Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Κοπτίδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων