20/10/2020 20/10/2020 Των Κυπρίων το καύχημα, την κιθάρα του πνεύματος και του Χριστού της πίστεως πύργον άσειστον, τον Πανεύφημον Μνάσωνα» εόρτασε η Αγία μας Εκκλησία στις 19 Οκτωβρίου. Έτσι κι εφέτος, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μνάσωνος Επισκόπου Ταμασέων στην ερειπωμένη σήμερα Μονή πάρα την κοινότητα του Πολιτικού. Ο Άγιος Μνάσωνας, ο αρχαίος μαθητής όπως αναφέρεται στις...
20 Οκτωβρίου, 2020 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2020 - 17:06

Του Αγίου Μνάσωνος στην ερειπωμένη Μονή

Διαδώστε:
Του Αγίου Μνάσωνος στην ερειπωμένη Μονή

Των Κυπρίων το καύχημα, την κιθάρα του πνεύματος και του Χριστού της πίστεως πύργον άσειστον, τον Πανεύφημον Μνάσωνα» εόρτασε η Αγία μας Εκκλησία στις 19 Οκτωβρίου.

Έτσι κι εφέτος, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μνάσωνος Επισκόπου Ταμασέων στην ερειπωμένη σήμερα Μονή πάρα την κοινότητα του Πολιτικού.

Ο Άγιος Μνάσωνας, ο αρχαίος μαθητής όπως αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων, ήταν μαθητής του Αγίου Ηρακλειδίου, καθώς και διάδοχος του Αγίου Ηρακλειδίου στο θρόνο της Μητροπόλεως Ταμασού.  Τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, συμπαραστατούμενος από τον Οικονόμο Γεώργιο Κωνσταντίνου και τον Ιεροδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτανεία της Ιεράς εικόνος και τμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου πέριξ του Ναού.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων