30/08/2022 30/08/2022 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του περεκκλησίου του Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται στην κοινότητα Περιστερώνας της Ιεράς Μητρόπολης Μόρφου. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 18.30 θα γίνει Αγιασμός μαζί με τον Εσπερινό προς τιμή των Αγίων Θέκλας της ισαποστόλου και  Σιλουανού Οσίου του Αθωνίτου. Στο προσεχές μέλλον θα τελεστεί στον Ναό από τον Μητροπολίτη Μόρφου, η...
30 Αυγούστου, 2022 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2022 - 16:08

Ανακαίνιση και επαναλειτουργία του παρεκκλησίου του Αγ. Αντωνίου Περιστερώνας 

Διαδώστε:
Ανακαίνιση και επαναλειτουργία του παρεκκλησίου του Αγ. Αντωνίου Περιστερώνας 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του περεκκλησίου του Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται στην κοινότητα Περιστερώνας της Ιεράς Μητρόπολης Μόρφου.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 18.30 θα γίνει Αγιασμός μαζί με τον Εσπερινό προς τιμή των Αγίων Θέκλας της ισαποστόλου και  Σιλουανού Οσίου του Αθωνίτου.

Στο προσεχές μέλλον θα τελεστεί στον Ναό από τον Μητροπολίτη Μόρφου, η τελετή της εκπλύσεως και μυρώματος της νεόκτιστης Αγίας Τράπεζας. Η συγκεκριμένη τελετή δεν θα είναι ολόκληρη η τελετή εγκαινίων , αφού επάνω στην καινούρια Αγία Τράπεζα έχει τοποθετηθεί η πλάκα της παλαιάς  που είναι εγκαινιασμένη με Αγία Λείψανα από τις 21 Νοεμβρίου 1921, όπως φαίνεται σε σχετική  επιγραφή.

Η νέα Αγία Τράπεζα μόνο θα πλυθεί και θα μυρωθεί από τον επίσκοπο, όπως ακριβώς όμως γίνεται και στην τελετή των Εγκαινίων ενός Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων