02/07/2022 02/07/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου ενημερώνει σχετικά με τις εξοδίους ακολουθίες και τον ενταφιασμό της μακαριστής γερόντισσας Ιουστίνης Μοναχής, καθηγουμένης και κτιτόρισσας της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντης για τα παρακάτω: Σήμερα Σάββατο, 02.07.2022, στις 5 μ.μ., το λείψανο της μεταστάσης Γερόντισσάς μας θα μεταφερθεί και τοποθετηθεί εντός του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου της ομώνυμης...
02 Ιουλίου, 2022 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2022 - 13:02

Εξόδιοι Ακολουθίες και ενταφιασμός της Γερόντισσας Ιουστίνης Μοναχής

Διαδώστε:
Εξόδιοι Ακολουθίες και ενταφιασμός της Γερόντισσας Ιουστίνης Μοναχής

Η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου ενημερώνει σχετικά με τις εξοδίους ακολουθίες και τον ενταφιασμό της μακαριστής γερόντισσας Ιουστίνης Μοναχής, καθηγουμένης και κτιτόρισσας της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντης για τα παρακάτω:

Σήμερα Σάββατο, 02.07.2022, στις 5 μ.μ., το λείψανο της μεταστάσης Γερόντισσάς μας θα μεταφερθεί και τοποθετηθεί εντός του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου της ομώνυμης Μονής (Αγίου Νικολάου Ορούντης) για προσκύνηση, και θα ακολουθήσει ο αναστάσιμος Εσπερινός της Κυριακής. Η ώρα 10 μ.μ. θα τελεσθεί η Εξόδιος Ακολουθία για Μοναχές, η οποία διαρκεί περίπου 2 ώρες. Η προσέλευση των πιστών κατά την εν λόγω Ακολουθία είναι δυνατή, καθώς η Ιερά Μονή θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη νύχτα, για όσους τυχόν επιθυμούν να αγρυπνήσουν προσευχόμενοι με τις αδελφές της Μονής γύρω από το λείψανο της Γερόντισσας.

Αύριο το πρωί, Κυριακή, 03.07.2022, στις 6 π.μ., θα αρχίσει ως συνήθως η ᾽Ακολουθία του Μεσονυκτικού, και στη συνέχεια θα γίνουν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Η κοινή εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί το μεσημέρι της Κυριακής, στις 12 μ., στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου της Μονής, και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός παρά το Παρεκκλήσιο των Αρχαγγέλων εντός του χώρου της Μονής.

Της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ιουστίνης Μοναχής είη αιωνία η μνήμη!

Η μακαριστή εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα, 2 Ιουλίου 2022, στις 10 π.μ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων