24/01/2023 24/01/2023 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας μετέβη στην Ανθούπολη όπου χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2023. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Σπυρίδης, ο Οικονόμος Κυριάκος Παπαλλής, οι Πρεσβύτεροι Χρίστος Γεωργίου και Αντώνιος Ντανιλίν, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ...
24 Ιανουαρίου, 2023 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2023 - 18:55

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Νεοφύτου Ανθουπόλεως

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Νεοφύτου Ανθουπόλεως

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας μετέβη στην Ανθούπολη όπου χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2023.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Σπυρίδης, ο Οικονόμος Κυριάκος Παπαλλής, οι Πρεσβύτεροι Χρίστος Γεωργίου και Αντώνιος Ντανιλίν, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στο θαύμα του Αγίου Νεοφύτου, που διεσώθηκε από θεία επέμβαση μετά που υποχώρησε ο λίθος από την εγκλείστρα που λάξευσε ο ίδιος. «Αυτή την εορτή, αυτό το θαύμα τιμά η Εκκλησία μας την ημέρα αυτή, και εξαιρέτως η ενορία αυτή, της οποίας προστάτης είναι ο Άγιος Νεόφυτος», ανέφερε ο Πανιερώτατος.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, πέριξ του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων