Ι.Μ. Πάφου
23 Δεκεμβρίου, 2020

Ο Μητροπολίτης Πάφου για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Η Εκκλησία θα τηρήσει ευλαβικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τους εκκλησιασμούς τονίζει ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, επισημαίνοντας ότι είναι δίπλα και όχι απέναντι στο κράτος γιατί όπως είπε υπηρετούν και νοιάζονται για την υγεία του ίδιου λαό.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, είπε ότι ήδη στην Μητρόπολη Πάφου έχει ανακοινωθεί ότι σε έξι συνολικά ναούς που υπάρχουν δύο ιερείς, θα πραγματοποιηθούν δύο λειτουργίες την ημέρα των Χριστουγέννων. Η πρώτη είπε θα γίνει 6-9 το πρωί και η δεύτερη 9.30-10.30.

«Κατά τη γνώμη μας δεν θα επιβαρυνόταν η επιδημιολογική εικόνα από τους εκκλησιασμούς κάτω από τα μέτρα που τέθηκαν, αλλά οι ειδικοί είπαν άλλα. Μια παρατήρηση μπορώ να κάνω ότι τα τρία τετραγωνικά μέτρα που απαιτούνται και ο μέγιστος αριθμός των 75 ατόμων, δεν ταιριάζουν πάντα γιατί έχουμε εκκλησίες πολύ μεγαλύτερες, δεν ξέρω όμως οι ειδικοί τι λένε. Εμείς θα την εφαρμόσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ποιοι θα είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των μέτρων, ο Μητροπολίτης Πάφου απάντησε ότι η ευθύνη ανήκει στις εκκλησιαστικές επιτροπές και τους ιερείς.

Τέλος ευχήθηκε όπως μέχρι τα Θεοφάνια αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα κατά τρόπο που να επιτρέψει νέες χαλαρώσεις.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Διαδώστε: