Ενορίες
30 Ιουνίου, 2021

25 χρόνια από τη θεμελίωση του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Πολυγύρου

Διαδώστε:

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ – Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα 30 Ιουνίου η μνήμη των Αγίων 12 Αποστόλων στην νεοπαγή ενορία του Αγίου Χαραλάμπους Πολυγύρου.

Ο ενοριακός ως άνω Ιερός Ναός τιμά την επέτειο των 25 χρόνων από του θεμελίου λίθου από τον μακαριστό Κασσανδρείας Συνέσιο. Την ακολουθία του Όρθρου και την Θεια Λειτουργία τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας, Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Μιχαηλίδης.

Στην ομιλία του ο π. Ειρηναίος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα , στις δωρεές μέσω του Αγίου Πνεύματος που έλαβαν οι Απόστολοι, να πορευθούν πάντα τα έθνη και να κηρύξουν το ευαγγέλιο και την χάρη που είχαν για να θεραπεύουν τους νοσούντες.

Στη συνέχεια το έργο των Αποστόλων το ανέλαβαν οι Επίσκοποι οι οποίοι ως άλλοι απόστολοι δίνουν χάρη στους ιερείς και στους μοναχούς. Τελειώνοντας την ομιλία του εξιστόρησε την ιστορία του Ιερού Ναού από το όραμα του Αρχιμ. Αγαθαγγέλου Παρλάτζου και την ευλογία του Μακαριστού Συνεσίου μέχρι στο σήμερα και στα θυρανοίξια και τα εγκαίνια του ναού από τον Κασσανδρειας Νικόδημο.

Διαδώστε: