25/11/2020 25/11/2020 “Το ελληνικό φιλότιμο βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Αθανάσιος Εξαδάχτυλος μιλώντας στην εκπομπή “Επικαιρότητα  στην Πεμπτουσία” και την Μαρία Γιαχνάκη. Ο κ. Εξαδάχτυλος ερωτηθείς για την ανταπόκριση που υπάρχει από ιδιώτες γιατρούς στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι οι γιατροί ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή: “Μέσα...
25 Νοεμβρίου, 2020 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2020 - 16:23

Ο πρόεδρος παν. Ιατρικού συλλόγου για τη μάχη των γιατρών

Διαδώστε:
Ο πρόεδρος παν. Ιατρικού συλλόγου για τη μάχη των γιατρών

“Το ελληνικό φιλότιμο βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Αθανάσιος Εξαδάχτυλος μιλώντας στην εκπομπή “Επικαιρότητα  στην Πεμπτουσία” και την Μαρία Γιαχνάκη.

Ο κ. Εξαδάχτυλος ερωτηθείς για την ανταπόκριση που υπάρχει από ιδιώτες γιατρούς στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι οι γιατροί ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή: “Μέσα σε 2 ώρες, 120 γιατροί από τη Θεσσαλονίκη δήλωσαν ότι προτίθενται να συνεισφέρουν” υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα  έχουν δηλώσει 170 γιατροί από τη Θεσσαλονίκη, 25 από την Αθήνα και αρκετοί από άλλους ιατρικούς συλλόγους

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ γνωστοποίησε ότι πρόκειται για γιατρούς όλων των ειδικοτήτων: “Όλοι είναι εδώ” τόνισε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κληθείς να  σχολιάσει τις πληροφορίες ότι υπήρξαν αντιδράσεις είπε: “Υπήρξαν αντιδράσεις από κάποια σωματεία νοσοκομειακών γιατρών,  αλλά δεν βλέπω σκοπιμότητα να ασχολούμαστε με αυτές.  Οι γιατροί  έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη που είναι υπέρτερος όλων”

“Οι γιατροί της Ελλάδος έχουν γενικώς ένα υψηλό επίπεδο. Έχουμε 18.000 συναδέλφους που εργάζονται εκτός Ελλάδος και όλοι μεταφέρουν το ελληνικό πνεύμα στις χώρες που βρίσκονται και χαίρουν μεγάλης εκτίμησης”

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση επεσήμανε: “Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή έχουμε υγειονομικό πόλεμο. Δεν έχουμε διαθέσιμα τα όπλα που θα θέλαμε να έχουμε. Ούτε από πλευράς φαρμάκων, ούτε από πλευράς εμβολίων. Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν οι συνάνθρωποί μας που μας ακούν και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Εναλλακτικά,  η πανδημία θα τελειώσει κάποια στιγμή,  αλλά θα αφήσει πίσω ένα βαρύτατο αποτύπωμα απωλειών”

“Εγώ δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Είμαι ψύχραιμος και αποφασισμένος, όπως όλοι οι γιατροί. Θα είμασταν αισιόδοξοι αν οι συστάσεις και οι συμβουλές μας εισακούονταν και οι άνθρωποι τηρούσαν πλημμελώς  τα μέτρα. Υπάρχει μια επικίνδυνη διολίσθηση της κοινωνίας, οι οποίες διακινούνται ιδιοτελώς”

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων