11/12/2018 12/12/2019 Του Νικόλαου Ζαΐμη Συγκίνηση και θαυμασμό προκάλεσαν χθες οι περίπου 200 φοιτητές που καθάρισαν τη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ μετά τη βεβήλωση της από τους κουκουλοφόρους την περασμένη εβδομάδα. Μόνο αυτά τα λόγια μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για την ενέργεια αυτή των φοιτητών. Των φοιτητών οι οποίοι μέσα σε δύσκολους καιρούς καλούνται να δώσουν την δική...
11 Δεκεμβρίου, 2018 - 20:12
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2019 - 15:08

Μάθημα ήθους στην Θεολογική Σχολή ΑΠΘ

Διαδώστε:
Μάθημα ήθους στην Θεολογική Σχολή ΑΠΘ

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Συγκίνηση και θαυμασμό προκάλεσαν χθες οι περίπου 200 φοιτητές που καθάρισαν τη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ μετά τη βεβήλωση της από τους κουκουλοφόρους την περασμένη εβδομάδα.

Μόνο αυτά τα λόγια μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για την ενέργεια αυτή των φοιτητών. Των φοιτητών οι οποίοι μέσα σε δύσκολους καιρούς καλούνται να δώσουν την δική τους μαρτυρία για το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Τι είναι αυτό που τελικά ανήκει σε αυτά τα παιδιά; Ένα καθεστώς ανομίας; Ανασφάλειας; Τρομοκρατίας;

Πιστεύουμε πως ενέργεια όπως η χθεσινή το μόνο που έρχεται να εκφράσει είναι αυτό που έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια από τους πανεπιστημιακούς χώρους. Την έννοια της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Μόνο αυτό έρχεται να δηλώσει η κίνηση αυτή των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Εκεί όπου λίγες μέρες πριν συνομήλικοι τους ( που πολλοί ίσως είχαν και την ιδιότητα του φοιτητή ) βάλθηκαν να καταστρέφουν, εκεί άλλοι νέοι απέδειξαν ότι ανώτερη από την καταστροφή είναι η δημιουργία. Και με την κίνηση τους αυτή έρχονται να δημιουργήσουν μέσα από την πράξη της εθελοντικής προσφοράς.

Την ελπίδα και την αισιοδοξία έρχεται λοιπόν να γεννήσει η κίνηση αυτή των φοιτητών.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων