08/01/2019 08/01/2019 Τις εξαγγελίες που έγιναν πριν από λίγες ημέρες από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο για την αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια σχολίασε στο erminews.gr  Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος με αρκετή επιφυλακτικότητα και προβληματισμό ως προς το χρόνο που θα χρειαστεί για να ξεκινήσουν τα έργα, πόσο μάλλον για να ολοκληρωθούν. Όπως ανέφερε...
08 Ιανουαρίου, 2019 - 9:23

Μητρ. Δωδώνης: Κραυγή αγωνίας για τα Στροφάδια

Διαδώστε:
Μητρ. Δωδώνης: Κραυγή αγωνίας για τα Στροφάδια

Τις εξαγγελίες που έγιναν πριν από λίγες ημέρες από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο για την αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια σχολίασε στο erminews.gr  Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος με αρκετή επιφυλακτικότητα και προβληματισμό ως προς το χρόνο που θα χρειαστεί για να ξεκινήσουν τα έργα, πόσο μάλλον για να ολοκληρωθούν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον -Ε-, κάθε μέρα που περνά είναι επιβαρυντική για την κατάσταση στο Καστρομονάστηρο και σχολίασε πως κάποιοι είναι πλέον υπεύθυνοι για την «τύχη» του Μνημείου που «τραυματίστηκε» σοβαρά από τον πρόσφατο σεισμό.

«Καταλαβαίνω πως η πρόθεση είναι καλή, αλλά η διαδικασία που ακολουθείται είναι απαράδεκτη. Τα συνεργεία θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη εκεί και να έχουν πιάσει δουλειά. Δεν είναι δυνατόν έργα που αφορούν για παράδειγμα την οδοποιία να γίνονται με απευθείας ανάθεση και να μην συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και σε αυτή την περίπτωση» ανέφερε ο Μητροπολίτης τονίζοντας πως οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι κατεπείγουσες.

«Υπάρχει ευθεία και κατηγορηματική ευθύνη για κάθε καθυστέρηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες στο νησί μας ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ένα «σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων στις δημόσιες υποδομές από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018» στην Ζάκυνθο και το σύμπλεγμα των Στροφάδων νήσων συνολικού προϋπολογισμού 15.812.811,52 €. Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων έργα δομικής στερέωσης και αποκατάστασης του οικοδομικού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Στροφάδων, με 10.500.000€ αλλά και η κατασκευή των λιμενικών έργων πρόσβασης στη νήσο Σταμφάνη του συμπλέγματος των Στροφάδων Νήσων με 800.000 ευρώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων