Επικαιρότητα
29 Νοεμβρίου, 2020

Διαδικτυακή εκδήλωση για τα 198 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου

Διαδώστε:

Το Ναύπλιο γιορτάζει και πάλι την ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης μας που έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1822 από τον Σταϊκούλη Σταϊκόπουλο, τον Δημήτριο Μοσχονησιώτη και τα παλικάρια τους.

Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε στις 27 Νοεμβρίου λόγω των μέτρων για την πανδημία στο βουλευτικό και προβάλλεται σήμερα. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Κολόκας. Το χρονικό της απελευθέρωσης εκφώνησε ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ που είναι πάντοτε παρόντες στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης και αποτίουν φόρο τιμής στους απόντες (και ταυτόχρονα παρόντες) πρωταγωνιστές της Ιστορίας.

Την όλη εκδήλωση πλαισιώσαν ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης και ο τενόρος Ευάγγελος Ζερβόπουλος που ερμηνεύσαν τραγούδια εποχής σε ποίηση κλασικών μας ποιητών.

Η εφετινή λιτή εκδήλωση πραγματοποιηθηκε τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, με παρόντες μόνον τους απελευθερωτές που πάλεψαν για την ελευθερία μας και την ίδρυση της σύγχρονης Ελλάδας.

Διαδώστε: