Επικαιρότητα
21 Απριλίου, 2021

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 6 μ..μ. για τα μέτρα

Διαδώστε:

Με τηλεοπτικό του μήνυμα στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τον οδικό χάρτη για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και σταδιακή επιστροφή στην φυσιολογική καθημερινότητα. Φυσικά, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή ειδικών κατέληξε στο άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαΐου ή τις 4 Μαΐου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Παράλληλα, αποφασίστηκε και το άνοιγμα των σχολείων από τις 10 Μαΐου.

Την Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τα μέσα Μαΐου- όταν θα ανοίξει ο τουρισμός- ως ημερομηνία ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Εξάλλου, στην στην τοποθέτησή του στην «Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Plus» της ΝΔ, ο ίδιος ανέφερε: «Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος».

 

Διαδώστε: