Επικαιρότητα
16 Φεβρουαρίου, 2019

Διαβάστε τις σύντομες ειδήσεις της ημέρας από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων

Διαδώστε:

Τη μνήμη του Αγίου Παμφίλου και των συν αυτώ Μαρτύρων, τιμά σήμερα, 16 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας. Οι Άγιοι Μάρτυρες Πάμφιλος, Δανιήλ, Hλίας, Ησαΐας, Θεόδουλος, Ιερεμίας, Ιουλιανός, Ουάλης, Παύλος, Πορφύριος, Σαμουήλ και Σέλευκος, μαρτύρησαν επί αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284 – 305 μ.Χ.).Κατάγονταν από διάφορους τόπους, τους ένωνε όμως η αγάπη και η πίστη του Χριστού. Εργαζόμενοι στην Καισάρεια της Παλαιστίνης ομολόγησαν τον Χριστό ενώπιον του έπαρχου Φιρμιλιανού.

Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια στο «τιμόνι» της Εκκλησίας της Ελλάδος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, αφού ήταν σαν σήμερα, 16 Φεβρουαρίου του 2008, όταν ο από Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος ανέβαινε στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο Αθηνών. Ο λόγος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, την ημέρα που ενθρονίστηκε παραμένει ακόμη και σήμερα άκρως επίκαιρος. Παρακολουθήστε το βίντεο από την ενθρόνισή του αλλά και την ενθρονιστήρια ομιλία του στις σελίδες μας

Ο 18χρονος κολυμβητής από τη Ρωσία κλιμέντ κολέσνικοφ δεν κερδίζει τους λάτρεις του αθλήματος μόνο με τις φανταστικές επιδόσεις του στο νερό αλλά και με την επιμονή του να μην αποχωρίζεται το Σταυρό του από το λαιμό του ακόμη κι όταν οι προπονητές του λένε πως μπορεί να «στοιχίσει» στην υδροδυναμική του.

Με τον Σταυρό του στο λαιμό τον περασμένο Αύγουστο ο νεαρός σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης. Λίγους μήνες μετά, τον Οκτώβριο στους Ολυμπιακούς αγώνες νέων κέρδισε 6 χρυσά κι ένα αργυρό μετάλλιο ενώ έκλεισε τη χρονιά με άλλα μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης και χρίστηκε δικαίως αθλητής της χρονιάς στο συγκεκριμένο άθλημα

Χθες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος αφίχθη στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ της Δημοκρατίας του Κονγκό στα πλαίσια επισήμου επισκέψεως στη χώρα και στην τοπική Εκκλησία. Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση με τον Εξοχ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Κονγκό-ΜπραζαβίΛ στο Προεδρικό Μέγαρο της πρωτεύουσας.

Στην ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου θα βρεθεί σήμερα το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος.

Σε εκδήλωση με θέμα: «Η ορθόδοξη μαρτυρία στη χώρα της Πρωινής Γαλήνης», ο Σεβασμιώτατος θα μιλήσει για την βιωματική εμπειρία και τους αγώνες που δίδονται στην χώρα που διαποιμαίνει.

Δείτε σήμερα στο Πρακτορείο Ορθοδοξία το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του γιατρού του Αγίου Πορφυρίου που μιλά για τις στιγμές που έζησε με τον άγιο ακόμη και τις ώρες  της ασθένειάς του.

Επίσης το Πρακτορείο μας φιλοξενεί συνεντεύξεις και αφιερώματα κάθε σαββατοκύριακο καθώς και εκδηλώσεις που αναφέρονται σε δράσεις της εκκλησίας μας.

Το πρακτορείο Ορθοδοξία πλέον λέει τις ειδήσεις και στα αγγλικά με καθημερινή ενημέρωση από τον Χαρίλαο Τζανή.

Διαδώστε: