Επικαιρότητα
17 Δεκεμβρίου, 2021

Δώρισαν εικόνα του Αγίου Παϊσίου στη Σχολή Διαβιβάσεων

Διαδώστε:

Μία χειροποίητη εικόνα του Αγίου Παϊσίου προσφέρθηκε ως δώρο από τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής στη Σχολή Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι.

Ύστερα από αίτημα που είχε κατατεθεί από την Λέσχη στο ΓΕΣ και υπογράφηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο έγινε δεκτή η αποδοχή της δωρεάς της εικόνας του Αγίου που είναι και ο προστάτης των Διαβιβάσεων.

Από την 15η Δεκεμβρίου 2021, η εικόνα αυτή στέκεται εντός του δυσυπόστατου Ιερού Ναού Αγίων Γεωργίου και Παϊσίου που βρίσκεται εντός της Σχολής Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι.

Ήταν μια σεμνή αλλά γεμάτη κατάνυξη τελετή. Η αρχή έγινε με τον εκκλησιασμό της αντιπροσωπείας της Λέσχης μαζί με τους υπηρετούντες της Σχολής λόγω και της εορτής του Αγίου Ελευθερίου. Ύστερα ακολούθησε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της εικόνας και η υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων από τον Διοικητή της Σχολής και του προέδρου και γραμματέα της Λέσχης.

Κατόπιν, ακολούθησε Δέηση της εικόνας έξω από τον ναό όπου μετά τοποθετήθηκε εντός του ναού μπροστά από την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στο Ιερό.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την αγιογράφο που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της για την περίτεχνη αυτή δημιουργία. Ευχαριστούμε επίσης τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και την Σχολή Διαβιβάσεων για την αποδοχή της δωρεάς αλλά και την έμπρακτη στήριξή τους στη Λέσχη μας όλα αυτά τα χρόνια”, καταλήγει η ανακοίνωση της Λέσχης Εφέδρων Αττικής.

“Ο ασυρματιστής του Θεού”

Ο Άγιος ως στρατιώτης κλήθηκε να υπηρετήσει με την ειδικότητα του ασυρματιστή και έλαβε μέρος σε πολλές μάχες, δοξάζοντας τον Θεό που του έδωσε αυτή την ειδικότητα γιατί η αποστολή του ήταν με τα μηνύματα και τα σήματα να σώζει ζωές. Κατά την διάρκεια της θητείας του, υπήρξε υπόδειγμα εργατικότητας και καλοσύνης. Υπέφερε πείνα, δίψα, κακουχίες και ταλαιπωρίες και προσευχόταν ακόμη και κατά τη διάρκεια των μαχών για την σωτηρία των άλλων. Η αγάπη του προς τους άλλους έφθανε μέχρι αυτοθυσίας. Ευρισκόμενος μάλιστα συχνά μέσα στον καταιγισμό των φονικών πυρών, συνέβη να σώσει με τις θερμές προσευχές του πολλούς στρατιώτες, αλλά να σωθεί και ο ίδιος με τρόπο θαυμαστό.

Αργότερα ως μοναχός έλεγε πως η προσευχή του προς τον Θεό είναι το σήμα για την σωτηρία των ανθρώπων.¨ Είναι μακάριοι όσοι έπιασαν επαφή με τον Ουράνιο Σταθμό και είναι δικτυωμένοι με ευλάβεια με τον Θεό¨. Η μεγάλη αποστολή του μοναχού είναι να βοηθάει με την προσευχή τους ανθρώπους. Με τη ζωή του και την προσευχή του έγινε « ο ασυρματιστής του Θεού». Υπήρξε άνθρωπος μεγάλης και γενικής αγάπης, δάσκαλος της Ορθοδοξίας, μορφή που ευεργέτησε πνευματικά χιλιάδες χριστιανούς.

Το όπλο των Διαβιβάσεων αναγνωρίζοντας στον Άγιο Παΐσιο σε υπέρτατο βαθμό την εργατικότητα, την αγάπη προς την Πατρίδα και το καθήκον, το απαράμιλλο θάρρος, την αυτοθυσία, προβάλλει τον άγιο ως υπόδειγμα για κάθε σύγχρονο διαβιβαστή και τιμά τη μνήμη του Προστάτη του στις 12 Ιουλίου, ημέρα της κοιμήσεώς του.

Διαδώστε: