24/02/2020 25/02/2020 Είναι καλό να συμπράξει η Σημειωτική με την Θεολογία; Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, η πρώτη συνάντηση του 6ου Σεμιναρίου «Σημειωτική και Βίβλος», του Εργαστηρίου Βιβλικών Σπουδών (Biblical Studies Lab) του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ. το οποίο συντονίζει η Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια, Διευθύντρια Εργαστηρίου Βιβλικών Σπουδών Τμ. Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ.....
24 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:43
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2020 - 12:24

Είναι καλό να συμπράξει η Σημειωτική με την Θεολογία;

Διαδώστε:
Είναι καλό να συμπράξει η Σημειωτική με την Θεολογία;

Είναι καλό να συμπράξει η Σημειωτική με την Θεολογία;

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, η πρώτη συνάντηση του 6ου Σεμιναρίου «Σημειωτική και Βίβλος», του Εργαστηρίου Βιβλικών Σπουδών (Biblical Studies Lab) του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ. το οποίο συντονίζει η Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια, Διευθύντρια Εργαστηρίου Βιβλικών Σπουδών Τμ. Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ..

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου θα αναπτυχθούν το θέματα εφαρμογής της σημειωτικής θεωρίας σε κείμενα της Βίβλου, με σκοπό την ερμηνευτική της κατανόηση με σύγχρονους τρόπους προσέγγισης του νοήματός της. Το σεμινάριο γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σημειωτικής (SemioLab) της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. και με το Κέντρο Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου (CADIR) της Θεολογικής Σχολής του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 24-25-26-27-28 Φεβρουαρίου 2020 στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και εξετάζεται το κείμενο του προλόγου του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου. Διδάσκει ο π. Γεώργιος Βασιλάκης, ερευνητής του Κέντρου Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου (C.A.DI.R.) του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών και υποψ. διδάκτορας στη Σημειωτική Ανάλυση της Αγίας Γραφής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ.. Ειδικοί καλεσμένοι εισηγητές θα είναι η Κάριν Boklund-Λαγοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. και ο Αλέξανδρος-Φαίδων Λαγόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πολεοδομίας Α.Π.Θ. και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα:

«Σημειωτική Αφηγηματολογία: Μια ανάλυση του Άρχοντα των Δακτυλιδιών με τη μέθοδο του A.-J. Greimas»

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε κάθε ακαδημαϊκά ενδιαφερόμενο. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής στο επιστημονικό Σεμινάριο.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων