01/10/2020 01/10/2020 Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αποφυγής θερμών επεισοδίων στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ. Με σημερινή ανακοίνωση της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, αλλά και ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έρχεται στο φως η συμφωνία εγκαθίδρυσης μόνιμου μηχανισμού αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Στην...
01 Οκτωβρίου, 2020 - 18:36
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2020 - 18:40

Ελλάδα-Τουρκία σε μόνιμο μηχανισμό αποφυγής επεισοδίων στην Ανατ. Μεσόγειο

Διαδώστε:
Ελλάδα-Τουρκία σε μόνιμο μηχανισμό αποφυγής επεισοδίων στην Ανατ. Μεσόγειο

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αποφυγής θερμών επεισοδίων στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ. Με σημερινή ανακοίνωση της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, αλλά και ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έρχεται στο φως η συμφωνία εγκαθίδρυσης μόνιμου μηχανισμού αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μετά από μια σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των Στρατιωτικών Αντιπροσώπων της Ελλάδας και της Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, δημιουργήθηκε διμερής στρατιωτικός μηχανισμός αποκλιμάκωσης την Πέμπτη (1 Οκτωβρίου 2020). Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ανοιχτής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη διευκόλυνση της αποκλιμάκωσης στη θάλασσα ή στον αέρα.

Οι τεχνικές συνομιλίες αποκλιμάκωσης, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, ξεκίνησαν από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά από υψηλού επιπέδου επαφές με την Ελλάδα και την Τουρκία. Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε: “Χαιρετίζω τη δημιουργία ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποκλιμάκωσης, που επιτυγχάνεται μέσω της εποικοδομητικής δέσμευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας, που εκτιμούν και οι δύο Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. Αυτός ο μηχανισμός ασφάλειας μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία του χώρου για διπλωματικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της υποκείμενης διαφοράς και είμαστε έτοιμοι να την αναπτύξουμε περαιτέρω. Θα παραμείνω σε στενή επαφή και με τους δύο συμμάχους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων