09/06/2023 10/06/2023 Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στη Βιέννη οι επαφές της αποστολής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), της οποίας ηγείται ο βουλευτής κ. Πανίκος Λεωνίδου, επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Σύμβουλος της ΔΣΟ κ. Κώστας Μυγδάλης και ο σύνδεσμος της Συνέλευσης με τον καθολικό κόσμο κ. Virgilio Avato. Η...
09 Ιουνίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2023 - 0:17

Επαφές αποστολής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στη Βιέννη

Διαδώστε:
Επαφές αποστολής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στη Βιέννη

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στη Βιέννη οι επαφές της αποστολής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), της οποίας ηγείται ο βουλευτής κ. Πανίκος Λεωνίδου, επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Σύμβουλος της ΔΣΟ κ. Κώστας Μυγδάλης και ο σύνδεσμος της Συνέλευσης με τον καθολικό κόσμο κ. Virgilio Avato.

Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ είχε συνάντηση με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο της Βιέννης, Καρδινάλιο κ. Christoph Schönborn, στην οποία επίσης παρέστησαν ο Ευρωβουλευτής κ. Lukas Mandl και άλλοι αξιωματούχοι του Διεθνούς Δικτύου Καθολικών Νομοθετών (ICLN).

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Λεωνίδου ανέφερε ότι η επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΔΣΟ στη Βιέννη σκοπεί στην περαιτέρω σύσφιγξη της συνεργασίας της ΔΣΟ με το ICLN. Έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με κρίσιμα ζητήματα πολιτικής που επηρεάζουν τις σύγχρονες κοινωνίες, όπως είναι η θρησκευτική ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι σχέσεις εκκλησίας-κράτους, στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των Χριστιανικών Ομολογιών. Ο κ. Λεωνίδου επισήμανε ότι η ΔΣΟ, από την εξαγγελία της έναρξης του Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, ζητώντας από τα ευρωπαϊκά όργανα την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή διακοινοβουλευτικών οργανισμών και φορέων της κοινωνίας των πολιτών, με προσανατολισμό τον εμποτισμό της πολιτικής με τις Χριστιανικές αρχές και αξίες.

Αναφερόμενος στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Λεωνίδου υπογράμμισε ότι η ΔΣΟ έθεσε εξαρχής το Ουκρανικό στο επίκεντρο των ζητημάτων που απασχολούν τη Συνέλευση, προβάλλοντας με κάθε πρόσφορο τρόπο την ανάγκη επίλυσης της σύγκρουσης και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα κοινοβουλευτικής διπλωματίας και διαμεσολάβησης για την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ είχε επίσης συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιο, κατά την οποία, αντηλλάγησαν απόψεις για τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ της ΔΣΟ και της Μητρόπολης, μέσω της πραγματοποίησης δραστηριοτήτων στις χώρες δικαιοδοσίας της. Ο Κύπριος βουλευτής, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Αρσένιο για τη φιλοξενία της παρουσίασης του αφιερωματικού Τόμου της ΔΣΟ «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», την περασμένη Τρίτη, στη Βουδαπέστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επαφές της Κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ με Ούγγρους αξιωματούχους

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων