Επικαιρότητα
02 Μαρτίου, 2023

Μεγάλη η κινητοποίηση των δήμων Αττικής για αιμοδοσία

Διαδώστε:

(Ξένη Δημοσίευση) Κατεστραμμένα βαγόνια των τραίνων που συγκρούστηκαν έξω από την Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 85 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στη σύγκρουση επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής. Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Συνεχίζουν και σήμερα δήμοι της Αττικής να ανακοινώνουν τη διεξαγωγή έκτακτης αιμοδοσίας, προκειμένου να συνδράμουν στην ανάγκη που υπάρχει για τους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Έτσι, μετά τους Δήμους Ωρωπού, Περιστερίου, Χαλανδρίου, Ηλιούπολης, Παλλήνης, έκτακτη αιμοδοσία θα πραγματοποιήσουν:

Τέλος, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ανακοίνωσε πως οι φιάλες που θα συγκεντρώσει από τις αιμοδοσίες που έχει προγραμματίσει για τις 5 και 12 Μαρτίου, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών στα Τέμπη και οι Δήμοι Ιλίου και Σπάτων-Αρτέμιδας ανακοίνωσαν πως διαθέτουν φιάλες από τις δικές τους τράπεζες αίματος για τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος.

Στο σύνολό τους οι δήμοι της Αττικής αναβάλουν τις όποιες εκδηλώσεις είχαν προγραμματίσει γι’ αυτό το διάστημα, συμμετέχοντας έτσι στο εθνικό πένθος.

Διαδώστε: