13/12/2021 13/12/2021 «Δεν είναι υπερβολή από κανέναν, το να πάει ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Άλλωστε υπάρχουν και τρέχοντα θέματα τα οποία μπορεί να συζητήσει απευθείας με τον αρχιεπίσκοπο, αλλά είναι καλύτερα στη Σύνοδο, για να ακούσει τις απόψεις και των άλλων», τόνισε ο μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8...
13 Δεκεμβρίου, 2021 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2021 - 17:18

Μητροπολίτης Δωδώνης: Πού είναι το μεμπτό να πάει ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου;

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Δωδώνης: Πού είναι το μεμπτό να πάει ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου;

«Δεν είναι υπερβολή από κανέναν, το να πάει ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Άλλωστε υπάρχουν και τρέχοντα θέματα τα οποία μπορεί να συζητήσει απευθείας με τον αρχιεπίσκοπο, αλλά είναι καλύτερα στη Σύνοδο, για να ακούσει τις απόψεις και των άλλων», τόνισε ο μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Ο κάθε πρωθυπουργός και η κάθε κυβέρνηση, είναι κατά κάποιο τρόπο συνδεδεμένοι και υποχρεωμένοι αφού εκφράζουν τη βούληση του ελληνικού λαού, να σέβονται και την εκκλησία», επεσήμανε, ενώ ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται ότι δεν μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο σε ένα κοσμικό κράτος, διερωτήθηκε «που είναι το μεμπτό;».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Δωδώνης ΕΔΩ

 

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων