24/06/2020 24/06/2020 Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: «Στο χθεσινό άκουσμα της Αγιοκατάταξης αμέσως μου ήρθε στο νου η φράση του Αγίου ¨Ελάλησε ο ουρανός”» Στην Αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης, αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ο οποίος είναι ένα από τα πνευματικά αναστήματα του νέου Αγίου της Εκκλησίας...
24 Ιουνίου, 2020 - 17:04
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2020 - 19:27

Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για την Αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου: “Χθες ελάλησε ο ουρανός”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για την Αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου: “Χθες ελάλησε ο ουρανός”

Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: «Στο χθεσινό άκουσμα της Αγιοκατάταξης αμέσως μου ήρθε στο νου η φράση του Αγίου ¨Ελάλησε ο ουρανός”»

Στην Αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης, αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ο οποίος είναι ένα από τα πνευματικά αναστήματα του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, τονίζοντας πως η Αγιότητα είναι υπόθεση χαράς για την Εκκλησία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

 

Συνέντευξη στον Νικόλαο Ζαΐμη

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

Ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Άγιο από τα μαθητικά του χρόνια στο Αγρίνιο και στην δεκαπενταετή παρουσία δίπλα του. «Ήταν ένας ευχάριστος κληρικός για την εποχή του. Ιδιαίτερα επικοινωνιακός» σημείωσε, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην ποιμαντική διακονία του Αγίου στην Έδεσσα.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος στάθηκε ιδιαίτερα και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την ασθένειά του ο Άγιος Καλλίνικος σημειώνοντας  πως επέδειξε ιδιαίτερο μεγαλείο.

Για τη σχέση του Αγίου με το θυσιαστήριο, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Ήταν ένας Άγιος, ο οποίος συνέδεε στενά το θυσιαστήριο με το κελί ενός ασκητή, καθώς επίσης και με το έργο ενός ιεραποστόλου».

Εκτενή αναφορά έγινε και στη σχέση που είχε ο Άγιος με το Άγιον Όρος με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου να ενθυμείται πως κάποτε ο Άγιος Παΐσιος του είχε πει πως δεν είχε γνωρίσει μέχρι τότε καλύτερο Επίσκοπο, ενώ ο π. Θεόκλητος Διονυσιάτης είχε αναφέρει πως είναι ένας Επίσκοπος, ο οποίος αντέχει στα μοναχικά κριτήρια.

«Πλούτισε η Εκκλησία μας. Πλούτισε το Αγιολόγιό μας», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστώντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενώ ανέφερε για τον Άγιο πως σε όλη τη ζωή του επιδίωξε την Αγιότητα: «Ποθούσε την Αγιότητα. Ας ήμουν Άγιος, έλεγε, και ας είμαι και τυφλός».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων