Επικαιρότητα
22 Μαρτίου, 2021

“Στου Κόσμου το Μπαλκόνι” παραγωγή Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Διαδώστε:

«Στου Κόσμου το Μπαλκόνι» είναι ένα νέο τραγούδι από το νέο album Της Σιωπής ο Τόπος, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Απριλίου και ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας σε μια παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

Της Σιωπής ο Τόπος είναι είναι ένα έργο εμπνευσμένο από τον βίο του Αγιορείτη Άγιου Ιωσήφ του Ησυχαστή (1897-1959) ο οποίος αγιοκατατάχθηκε πρόσφατα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τον πρώτο κύκλο ενότητας τραγουδιών και ορχηστρικών θεμάτων από το μουσικό αυτό έργο, υπογράφει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, με τον κεντρικό τίτλο Μεγάλες Ώρες.

Αναφερόμενος ο συνθέτης στο μουσικό αυτό έργο τονίζει:

«Οι Μεγάλες Ώρες, είναι ένα μουσικό έργο που κινείται στο πλαίσιο μιας ανθρώπινης προσέγγισης του Θείου. Αυτές τις μεγάλες ώρες της Ανθρωπότητας, ανάμεσα από διαταγές “Μείνε μέσα”, “Τώρα βγείτε έξω” ο άνθρωπος, πρέπει να μείνει όρθιος και ζωντανός. Είναι άραγε αυτό που χρειάζεται ένας δημιουργός για να εμπνευστεί; Η απειλή του θανάτου, η πορεία προς την εξαθλίωση παράλληλα με την ελπίδα για ζωή και δημιουργία, είναι ίσως, αυτό που χρειάζεται ένας μουσικός για να εμπνευστεί στις μέρες μας; Δίνει δηλαδή τη λύτρωση, μια στιγμή δημιουργίας; Όχι βέβαια. Είναι ουτοπικό να πιστεύει ο καθένας μας, ότι η τέχνη είναι η λύση στα παραπάνω. Η τέχνη είναι όμως μια διέξοδος για να τα αντιμετωπίσεις με ασυμβίβαστα κριτήρια. Το έργο είναι αφιερωμένο στον Αγιορείτη Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή (1897-1959), που μας ενέπνευσε, μέσα από το βίο του, που ήταν παράλληλος βίος Χριστού».

Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης – Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου -Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας

Μπορείτε να το ακούσετε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Περισσότερες πληροφορίες και το τραγούδι μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

 

Διαδώστε: