15/12/2019 16/12/2019 Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Ελευθερίου, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος με τον επιχώριο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός είχε από νωρίς κατακλυστεί από πιστούς που έσπευσαν να αποδώσουν τιμή στον άγιο ιερομάρτυρα. Ο Πρωτοσύγκελλος...
15 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2019 - 10:50

Χειροθεσία Αναγνώστου ενός φοιτητού Βιολογίας

Διαδώστε:
Χειροθεσία Αναγνώστου ενός φοιτητού Βιολογίας

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Ελευθερίου, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος με τον επιχώριο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός είχε από νωρίς κατακλυστεί από πιστούς που έσπευσαν να αποδώσουν τιμή στον άγιο ιερομάρτυρα.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σιατίστης π.  Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος με το δικό του απαράμιλλο και γλαφυρό τρόπο αλίευσε πνευματικές αλήθειες από τη ζωή του Αγίου Ελευθερίου, τις οποίες στη συνέχεια με τρόπο προσιτό και εύληπτο παρουσίασε στο εκκλησίασμα. «Ο άνθρωπος ζει μέσα σε μια κύστη, στην κύστη του εγωισμού, είπε ο ομιλητής. Αυτή τη νοσογόνα κύστη μόνον ο Χριστός μπορεί να την σπάσει. Μόνον ο Χριστός και οι Άγιοι Του έχουν τη δύναμη με τα βέλη της αγάπης τους να «θανατώσουν» την κύστη. Το άτομο, λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας, είναι μια διαιρετική μονάδα, νιώθει ότι απειλείται, μισεί, φοβάται, αλλά η Χάρη του Θεού έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει το άτομο σε πρόσωπο, δηλαδή σε μονάδα κοινωνική, η οποία αγαπά, προσεύχεται, χαίρεται με τα χαρίσματα του άλλου. Κατακλείοντας, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Σιατίστης παρακάλεσε τον Άγιο Ελευθέριο να μεσιτεύσει για την απαλλαγή των πιστών από τα τρία τρομερά πάθη: τη φιληδονία, την φιλαργυρία και την φιλαρχία.

Λίγο πριν την απόλυση της Θειας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας χειροθέτησε σε αναγνώστη τον φοιτητή της Βιολογίας κ. Μιχάλη Καβούκη.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως, ξεπροβόδισε τον φιλοξενούμενο ιεράρχη για την ακριτική επαρχία του εκφράζοντας πολλές ευχές και ευχαριστίες «γιατί με την ευλογητική του παρουσία πρόσθεσε έναν κρίκο στην αλυσίδα της παράδοσης που θέλει τις δύο Μητροπόλεις, Νεαπόλεως και Σιατίστης, να συνεορτάζουν τον άγιο Ελευθέριο και να συνδέονται με δεσμούς πνευματικής φιλίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων