24/07/2021 24/07/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr “Θα αναφέρουμε εδώ μονό ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει από όλα τα άλλα, πιο συγκεκριμένα, το ιεραποστολικό σας πνεύμα”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ευχετήρια επιστολή που απέστειλε προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ για τα 70α γενέθλια που εόρτασε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος....
24 Ιουλίου, 2021 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2021 - 16:08

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εύχεται στον Πατριάρχη Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εύχεται στον Πατριάρχη Ρουμανίας
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

“Θα αναφέρουμε εδώ μονό ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει από όλα τα άλλα, πιο συγκεκριμένα, το ιεραποστολικό σας πνεύμα”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ευχετήρια επιστολή που απέστειλε προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ για τα 70α γενέθλια που εόρτασε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Αρχικά, στην επιστολή του ο Παναγιώτατος κάνει αναφορά στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ρουμανία τον Νοέμβριο του 2018 για τα εγκαίνια του νεοδμήτου Καθεδρικού Ναού του Ρουμανικού Έθνους στο Βουκουρέστι.

“Ενώνοντας τις φωνές μας με τις πολλές φωνές που σας συγχαίρουν και εορτάζουν την εβδομηκοστή επέτειο της Μακαριότητος Σας, θυμόμαστε την πρόσφατη επίσκεψη μας στην ευλογημένη χώρα σας, την Ρουμανία, επί τη ευκαιρία των εγκαινίων του μεγαλοπρεπούς Καθεδρικού Ναού σας, στα τέλη του 2018”, σημειώνει.

Στην συνέχεια, ο Παναγιώτατος κάνει μνεία στην πορεία της Εκκλησίας της Ρουμανίας από τους διωγμούς που υπέστη κατά την περίοδο του κομμουνισμού στην χώρα έως την πρόσφατη ανέγερση του Καθεδρικού Ναού, ενώ παράλληλα επισημαίνει χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων, ότι ο ναός αποτελεί θησαυρό, στον οποίο χτυπάει η καρδιά της Ρουμανίας.

Επίσης, αναφερόμενος στην ανοικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού προσθέτει: “Ταυτόχρονα, προσφέρατε στο λαό σας μια ελπίδα που φαινόταν ανέφικτη, την επανεύρεση της ψυχής, της πνευματικότητας, μιας ακλόνητης πίστης που ακτινοβολεί λαμπρά σε όλο τον κόσμο. Αυτό το οικοδόμημα δεν είναι τίποτα παραπάνω από την απεικόνιση του μεγάλου έργου που φέρατε εις πέρας με σοφία και σύνεση. Η οικοδόμηση χρειάζεται ταλέντο. Η ανοικοδόμηση απαιτεί σθένος που μόνο η Θεία Έμπνευση μπορεί να προσφέρει”.

Καταλήγοντας ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρει:

“Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για την Μακαριότητα Σας αγαπητέ αδελφέ και συλλειτουργέ εν Κυρίω. Θα αναφέρουμε εδώ μονό ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει από όλα τα άλλα, πιο συγκεκριμένα, το ιεραποστολικό σας πνεύμα. Αρκεί μόνο να δούμε τον ολοένα αυξανόμενο σε σπουδαιότητα ρόλο και την ζωτικότητα των Ρουμανικών κοινοτήτων στην διασπορά για να συνειδητοποιήσουμε ότι η αξιοσημείωτη θρησκευτική αναγέννηση στη χώρα συνεχίζει να αποδίδει καρπούς πέρα ​​από τα σύνορα της, αποτελώντας μαρτυρία για την αλήθεια της Ορθοδοξίας και τη σωτηρία της ανθρωπότητας από τον Χριστό. Φέτος, καθώς εορτάζετε αυτήν την προσωπική επέτειο, είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι και προσευχόμαστε ο Κύριος να σας χαρίσει πολλά έτη με υγεία στη κεφαλή του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ως ευλογία για όλους τους πιστούς, για αυτήν τη χώρα με την τόσο πλούσια πνευματική παράδοση και γενικά, για τον κόσμο που έχει πολλή ανάγκη από αγάπη και ειρήνη”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων