Επικαιρότητα
27 Νοεμβρίου, 2021

Οι Ευέλπιδες ανέβηκαν στο Παλαμήδι κρατώντας τους πυρσούς

Διαδώστε:

Λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο στα πλαίσια του Παλαμηδείου Άθλου 2021 με την τιμητική συμμετοχή για άλλη μια χρονιά της Ευελπίδων ΣΣΕ, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021.

Η αγωνιστική άνοδος του κάστρου του Παλαμηδίου, ο «Παλαμήδειος Άθλος – Nafplio Castle Run» είναι ένα μοναδικό στο είδος του αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα. Φέτος η Λαμπαδηδρομία του Παλαμηδίου Κάστρου με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ήταν αφιερωμένη στο υγειονομικό προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου.

Η πορεία των Λαμπαδηδρόμων ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού: το Στρατόπεδο, το Λιοντάρι των Βαυαρών, οι Λαμπαδηδρόμοι έφτασαν στο άγαλμα του Σταϊκόπουλου από όπου με τη δύση του ηλίου ξεκίνησε η άνοδος στο κάστρο του Παλαμηδίου. Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος έφτασε στην κορυφή του κάστρου, άναψε ο βωμός που είχε τοποθετηθεί από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.

Ο Παλαμήδιος άθλος γίνεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της 199ης επετείου της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον Στάικο Σταϊκόπουλο και τους επαναστατημένους Έλληνες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Φώτο: STUDIO B&G Γ. ΡΑΣΣΙΑΣ – Ε. ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε: