Επικαιρότητα
01 Νοεμβρίου, 2019

Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:

Φωτορεπορτάζ : Ραφαήλ Γεωργιάδης

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εορτή των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσ. Αρχιμ. Φωτίου Ζαρζαβατσάκη , Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως τον οποίο πλαισίωσαν Ιερείς και ένας από τους διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα ιερα αναλογία διακόνησαν οι ιεροψάλτες του ναού κ.Βασίλειος Βασιλείου Πρωτοψάλτης και ο κ. Λουκάς Κασσιάρας Λαμπαδάριος.

Ο π.Φωτιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ζωή και στα θαύματα που επιτελούν οι Αγιοι Αναργυροι μέχρι και σήμερα.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της ομιλίας του

https://www.orthodoxianewsagency.gr/wp-content/uploads/2019/11/Πλατεία-Αγίων-Αναργύρων-2.m4a?_=1

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον λόγο έλαβε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Γρηγόριος για να ευχαριστήσει ολους τους παρευρισκομενους , αρχικά από τον Γενικό Αρχιερατικό π. Φώτιο και τους υπόλοιπους ιερεις που με την παρουσία τους λάμπρυναν την πανήγυρη και στη συνέχεια όλους τους ευσεβείς χριστιανούς που παρευρέθηκαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα ιερα λείψανα και την εικονα των Αγίων.

Διαδώστε: