04/07/2022 06/07/2022 Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας Παναγίας της Ελεούσης την οποία συνόδευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουλίου 20022. Μετά τη δοξολογία τελέσθηκε τρισάγιο στα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής και ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ....
04 Ιουλίου, 2022 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 - 20:18

Πανηγυρικός Εσπερινός του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας Παναγίας της Ελεούσης την οποία συνόδευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουλίου 20022. Μετά τη δοξολογία τελέσθηκε τρισάγιο στα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής και ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέου, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης κ. Κυρίλλου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας μίλησε καταλλήλως στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στη βιωτή του εορταζόντος Αγίου, αλλά και για την Ιερά Εικόνα της Παναγίας όπου έφεραν οι πρόσφυγες κατά τον διωγμό τους από την Μικρά Ασία. Τέλος, ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς και τις αρχές του τόπου για την παρουσία τους.

Στον Σεβασμιώτατο κ. Ανδρέα εξέφρασε τις εόρτιες ευχές του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος που αφίχθη κατά την ακολουθία του εσπερινού.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ανδρέα και της Εικόνας Παναγίας της Ελεούσης στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως.

Παρέστησαν: ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Πανοσ. Αρχιμ. Μεθόδιος βερνιδάκης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης Πανοσ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Επανωσύφη Πανοσ. Αρχιμ. Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, ο Υπογραμματεάς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης, ο Ιεροκήρυκας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικηφόρος Κουνάλης, ο Δήμαρχος Μίνωα πεδιάδος κ. Μανόλης Φραγκάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου: κ. Μάξιμος Σενετάκης, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Σωκράτης Βαρδάκης και ο κ. Νικόλαος Ηγουμενίδης, οι πρώην Βουλευτές κ. Μανόλης Στρατάκης και κ. Μαρία Σκραφνάκη, ο διοικητής της 133 Σ.Μ. Σμήναρχος Ιωάννης Μαλισιώτης και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και τοπικών συλλόγων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων