27/10/2021 28/10/2021 Το δικό του μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου έγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, καλώντας όσους είναι Έλληνες να υψώσουν την ελληνική σημαία παντού, κρατώντας στην καρδιά τους και στα χέρια τους το ιερό σύμβολο της τιμής, της λευτεριάς και της δόξας της Ελλάδος.  Διαβάστε το μήνυμα που θα διαβαστεί ανήμερα της εθνικής μας...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2021 - 8:30

Πατρών: Έλληνες, υψώστε την Ελληνική Σημαία παντού

Διαδώστε:
Πατρών: Έλληνες, υψώστε την Ελληνική Σημαία παντού

Το δικό του μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου έγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, καλώντας όσους είναι Έλληνες να υψώσουν την ελληνική σημαία παντού, κρατώντας στην καρδιά τους και στα χέρια τους το ιερό σύμβολο της τιμής, της λευτεριάς και της δόξας της Ελλάδος. 

Διαβάστε το μήνυμα που θα διαβαστεί ανήμερα της εθνικής μας εορτής, στους ναούς της Αχαΐας.

«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 γεμίζει όλους μας με συγκίνηση και υπερηφάνεια. Υποκλινόμεθα μπροστά στις θυσίες και τα αίματα των ηρώων, που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά το έπος του ‘40. Ασπαζόμεθα τον τόπο που φυλάσσει τα ιερά κόκκαλα των μαρτύρων προγόνων μας, που άφησαν σπίτια, γυναίκες και παιδιά και πολέμησαν για την ένδοξη, Ορθόδοξη και λεβεντογέννα πατρίδα μας.

Όσοι Έλληνες προσέλθετε, φωνάζει η Ελλάς και πάλι, για να τιμήσετε τους λεοντόκαρδους και γίγαντες στην ψυχή, που όρθωσαν το ανάστημά τους και αγωνίστηκαν εναντίον του φασισμού και του τέρατος του χιτλερικού ναζισμού.

Όσοι Έλληνες υψώσατε την Ελληνική Σημαία με υπερηφάνεια, συγκίνηση και δέος, για να χαιρετίσετε την ελευθερία, όπως πρόβαλε ολοφώτεινη μέσα από τα χαρακώματα, τις φλόγες της μάχης, την ολόρθη και αγέρωχη ψυχή, τις θυσίες και τα αίματα των πατέρων μας.

Όσοι Έλληνες υψώσατε στα σπίτια σας, στα καταστήματά σας, παντού την ένδοξη Ελληνική Σημαία.

Τα χρώματά της, το γαλάζιο και το λευκό, συμβολίζουν το γαλάζιο της θάλασσάς μας και το λευκό του αφρού των κυμάτων της, την ελπίδα, την αισιοδοξία, την καθαρότητα και λαμπρότητα της ψυχής μας και του πνευματικού μας ορίζοντα.

Οι οριζόντιες λωρίδες της είναι τόσες (9), όσες και οι συλλαβές του ιερού και εγερτήριου σαλπίσματος της Ελληνικής Επανάστασης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η΄ΘΑΝΑΤΟΣ».

Ο Σταυρός συμβολίζει την αφοσίωση του Έλληνα στην αγία και αμώμητη Ορθόδοξη πίστη και τη μεγάλη και αδιαμφισβήτητη συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας στους αγώνες για την ελευθερία της Πατρίδος μας.

Κρατώντας αυτή την Σημαία οι Έλληνες αγωνίστηκαν με πείσμα, προασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια της φυλής μας.

Κρατώντας αυτή την Σημαία άφησαν την τελευταία τους πνοή για την τιμή και την ελευθερία.

Τυλιγμένοι με αυτή την Σημαία έφυγαν και φεύγουν οι ήρωες και μάρτυρες αυτού του τόπου.

Τιμήστε τους υψώνοντας την Σημαία για μια ακόμα φορά, την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, παντού. Να πλημμυρίσουν τα μπαλκόνια, τα καταστήματα, οι δρόμοι, τα πάντα, με τα χρώματα της γαλανόλευκης.

Αντισταθείτε υψώνοντας την Σημαία, σε όσους θέλουν την ισοπέδωση της Ελλάδος.

Κρατείστε στην καρδιά σας και στα χέρια σας το ιερό σύμβολο της τιμής, της λευτεριάς και της δόξας της Ελλάδος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων