21/04/2021 22/04/2021 Την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών για περιφορά του Επιταφίου στον προαύλιο χώρο των Ναών -χωρίς αν είναι δυνατόν να γίνει πομπή- και προσκύνηση αυτού εκτός των Ναών μόλις ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για τη Μεγάλη Παρασκευή, τονίζοντας ότι όλα θα γίνουν, εφόσον τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις εντός κι εκτός των...
21 Απριλίου, 2021 - 19:13
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2021 - 7:32

Πάσχα: Οι εισηγήσεις των ειδικών για τη λειτουργία των εκκλησιών

Διαδώστε:
Πάσχα: Οι εισηγήσεις των ειδικών για τη λειτουργία των εκκλησιών

Την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών για περιφορά του Επιταφίου στον προαύλιο χώρο των Ναών -χωρίς αν είναι δυνατόν να γίνει πομπή- και προσκύνηση αυτού εκτός των Ναών μόλις ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για τη Μεγάλη Παρασκευή, τονίζοντας ότι όλα θα γίνουν, εφόσον τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις εντός κι εκτός των Ναών, όσον αφορά τις ακολουθίες. «Στους εξωτερικούς χώρους των ναών να τηρείται η ενδεδειγμένη απόσταση, αν είναι δυνατόν των 10 μέτρων μεταξύ των πιστών!», επεσήμανε ο Υπουργός. Όσο για το πόσοι θα βρίσκονται εντός των ναών κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας,  η εισήγηση της Επιτροπής αναφέρεται σε 1 πιστό προς 25 τ.μ. σε αντίθεση με το 1/20 τ.μ., που πρότεινε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης, η Επιτροπή των Ειδικών εισηγήθηκε τη χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς είτε εντός είτε εκτός των εκκλησιών και την εφαρμογή υποχρεωτικού διαγνωστικού τεστ τόσο για τους ιερείς όσο και για το προσωπικό των ναών. Όσον αφορά το ωράριο, η Επιτροπή εισηγήθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας να αρχίζει στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ στις 9 την ημέρα του Πάσχα. Σχετικά με την Κυριακή του Πάσχα, κατ΄ εξαίρεση να μπορέσουν να συναντηθούν δύο οικογένειες με ανώτατο αριθμό τα 9 άτομα. Αν πρόκειται για συνάθροιση σε υπαίθριο χώρο, θα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης έως 12 ατόμων.

Τα συναρμόδια υπουργεία θα αναλύσουν διεξοδικά τα μέτρα που τα αφορούν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχουν η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων