Επικαιρότητα
02 Απριλίου, 2023

Σεμινάριο για την ελληνική ψαλτική τέχνη από το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων

Διαδώστε:

Στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης έλαβε χώρα χθες το εξειδικευμένο ιεροψαλτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, με θέμα θεωρητικές και ερμηνευτικές προσεγγίσεις στο Μουσικό υλικό της ελληνικής ψαλτικής τέχνης.

Στο ξεκίνημα χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κος. Αθανάσιος Δημητρίου ο οποίος τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον της τρικαλινής ιεραποστολικής κοινότητας για επιπλέον επιμόρφωση πάνω στα ζητήματα της ψαλτικής τέχνης.

Στη συνέχεια, ο επίτιμος καλεσμένος και ομιλητής του επιμορφωτικου Σεμιναρίου καθηγητής κύριος Σωτήρης Δεσπότης ανέπτυξε το πολυ ενδιαφέρον θέμα του, περι ισοκρατηματος, περι έλξεων και οκταηχιας, ποιες ερμηνευτικες δυνάμεις κρύβει το σημειογραφικο σύστημα των τριών Διδασκάλων και περί άρτιας ερμηνείας.

Στο τελος ακολούθησε μια πολυ επικοδομητικη συζήτηση οπου καλυφθηκαν επικαιρα ιεροψαλτικα θέματα. Στους συμμετέχοντες χορηγήθηκε βεβαίωση συμμετοχής.

 

Διαδώστε: