12/04/2022 12/04/2022 Μία πολύ σημαντική παρέμβαση, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση για τη στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, έκανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. Ο Μητροπολίτης συναντήθηκε σήμερα (12/4) το πρωί με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και του εξήγησε ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς και ότι είναι αναγκαίο άμεσα να βρεθεί...
12 Απριλίου, 2022 - 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2022 - 18:36

Συνάντηση Μητροπολίτη Δωδώνης – Υπ. Υγείας για τη μονάδα τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Δωδώνης – Υπ. Υγείας για τη μονάδα τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Μία πολύ σημαντική παρέμβαση, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση για τη στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, έκανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης συναντήθηκε σήμερα (12/4) το πρωί με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και του εξήγησε ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς και ότι είναι αναγκαίο άμεσα να βρεθεί το ιατρικό προσωπικό, που θα στελεχώσει τη Μονάδα.

Ο κ. Πλεύρης αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα και αμέσως ξεκίνησε, παρουσία του κ. Χρυσοστόμου, να τηλεφωνεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα.

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης τόνισε στον Υπουργό ότι είναι απαραίτητο να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς -και ειδικά στις νησιωτικές περιοχές, προκειμένου οι ίδιοι να δείξουν ενδιαφέρον για τις θέσεις που προκηρύσσονται κάθε φορά.

Τέλος, είπε ότι η τοπική εκκλησία, εφόσον κριθεί αναγκαίο, μπορεί να καλύψει και τη διαμονή του προσωπικού στο μοναστήρι.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος ανέφερε τα εξής:
«Με είχαν ενημερώσει για το πρόβλημα που υπάρχει και εγώ, φυσικά, είμαι γνώστης των πραγμάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με νεφρική ανεπάρκεια και όσοι χρειάζονται αιμοκάθαρση. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, εγώ φρόντισα να γίνει αυτή η Μονάδα, γιατί οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονταν να ταξιδεύουν στην Πάτρα και πολλές φορές ήταν κλειστή η ακτοπλοϊκή γραμμή… Χθες (11/4) τηλεφώνησα στον Υπουργό και σήμερα μου έκλεισε ραντεβού και τον είδα στις 10.00. Ήταν ευγενέστατος και προθυμότατος και την ίδια ώρα άρχισε τα τηλέφωνα για την υπόθεση αυτή. Ανέλαβε το συντομότερο δυνατό να λύσει το πρόβλημα. Του είπα και κάποιες σκέψεις μου… ότι θα πρέπει να δώσουν κάτι παραπάνω στους ανθρώπους που θα έρθουν για να δουλέψουν. Είμαι διατεθειμένος να τους φιλοξενήσουμε στο Μοναστήρι του Αγίου μας, αν έχουν πρόβλημα κατοικίας. Τα είπαμε όλα με τον κ. Υπουργό. Γνωριζόμαστε από παλιά και πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο. Είναι ανάγκη να γίνει αυτό που είπα. Αν είσαι στην ηπειρωτική Ελλάδα, μπορείς να μετακινηθείς και να πας σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά αν είσαι στη Ζάκυνθο και η γραμμή είναι κλειστή, πού θα πας; Ας ευχηθούμε να είναι όλα καλά και οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς στη Ζάκυνθο».
Με πληροφορίες και φωτογραφία από imerazante.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων