19/05/2020 19/05/2020 Διευκρινίσεις για το ζήτημα της έρευνας σχετικά με το ποια μυστήρια τελέστηκαν κατά την περίοδο του εγκλεισμού έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6». Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε πως «το υπηρεσιακό έγγραφο που ζητεί από τα ληξιαρχεία να δηλώσουν ποια μυστήρια τελέστηκαν κατά την περίοδο της...
19 Μαΐου, 2020 - 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2020 - 21:44

Θεοδωρικάκος: «Αβάσιμο το έγγραφο για γάμους και βαφτίσεις»

Διαδώστε:
Θεοδωρικάκος: «Αβάσιμο το έγγραφο για γάμους και βαφτίσεις»

Διευκρινίσεις για το ζήτημα της έρευνας σχετικά με το ποια μυστήρια τελέστηκαν κατά την περίοδο του εγκλεισμού έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε πως «το υπηρεσιακό έγγραφο που ζητεί από τα ληξιαρχεία να δηλώσουν ποια μυστήρια τελέστηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας αποτελεί έρευνα χαμηλόβαθμου υπαλλήλου του υπουργείου Εσωτερικών, που έγινε εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και επομένως δεν έχει καμία βάση». Όπως ανέφερε, αν το υπουργείο Εσωτερικών ενδιαφερόταν να αντλήσει πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα, θα το έκανε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Μητρώου Πολιτών και δεν θα χρειαζόταν να στείλει ένα έγγραφο ένας υπάλληλος για να το μάθει».

Σχετικά με το νόημα του εγγράφου που αναφέρεται στην περίοδο της καραντίνας, όταν και απαγορευόταν η τέλεση μυστηρίων, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι δεν είχε κανένα νόημα. «Θέλω να θυμίσω ότι η απαγόρευση τέλεσης των μυστηρίων αφορούσε τους πάντες. Δεν αφορούσε αποκλειστικά τη συντριπτική πλειοψηφία, που είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά και όσους ανήκουν σε άλλα χριστιανικά δόγματα και σε όσους είναι μουσουλμάνοι. Επίσης, υπήρχαν διάφορες καταγγελίες ότι άλλα δόγματα, όχι χριστιανοί ορθόδοξοι, είχαν τελέσει τέτοια μυστήρια. Παρ’ όλα αυτά, το θέμα δεν ήταν στο ενδιαφέρον του υπουργείου Εσωτερικών», ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τι έλεγε το έγγραφο

Σύμφωνα με αυτό, οι ληξίαρχοι της χώρας καλούνται να ενημερώσουν άμεσα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εάν έχουν υποβληθεί αιτήματα πολιτών περί καταχώρησης γάμων ή βαπτίσεων, οι οποίοι έχουν τελεσθεί  σε χώρους λατρείας, κατά το χρονικό διάστημα από 16-3 2020 έως 16-5-2020.

Τα στοιχεία αυτά ζητήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω του υπ. αριθμ. πρωτ: 51027/Θ1/Ο5-5-2020 εγγράφου που είχε στείλει η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητώντας τα συγκεκριμένα στοιχεία.  

Μάλιστα, αν διαπιστωθεί πως προκύπτει από τα στοιχεία που θα αποσταλούν ότι υπάρχει παραβίαση των μέτρων, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα διαβιβάσει τα στοιχεία αυτά στη συνέχεια στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή για την ποινική διερεύνηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων