Επικαιρότητα
05 Ιουνίου, 2023

Την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη έλαβε ο υποψήφιος Βουλευτής της Α΄ Αθηνών Πάνος Αβραμόπουλος

Διαδώστε:

Την ευλογία του πανσέπτου Πατριάρχου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης κ.κ. Βαρθολομαίου, έλαβε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ της Α΄ Αθηνών κος Πάνος Αβραμόπουλος.

Τις πατρικές ευχές και την ευλογία του πανσέπτου Πατριάρχου και Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης κ.κ. Βαρθολομαίου, έλαβε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ της Α΄ Αθηνών κος Πάνος Αβραμόπουλος, κατά την παρουσία του στην πανηγυρική τελετή της παραχωρήσεως του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου του Πτωχοκομείου, από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στις 21-5-23. Και αποτέλεσε ξεχωριστή ηθική χαρά και τιμή αυτή η πνευματική διασταύρωση, με τον πρώτοθρονο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, που επισκοπεί από την ιερή έπαλξη, της τιμαλφούς πολιτισμικής και πνευματικής μήτρας της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, τα ιερά και τα όσια του ευλογημένου από το Χριστό, την ιστορία και τον πολιτισμό, γένους των Ελλήνων.

Εξάλλου ο κος Πάνος Αβραμόπουλος που αναπτύσσει μία πολυεπίπεδη πολιτισμική και πνευματική δράση για χρόνια τώρα, στο φάσμα της Ορθοδοξίας, διατηρώντας και Ραδιοφωνική εκπομπή για την Ορθοδοξία, την ιστορία και τον πολιτισμό, στο πολυδύναμο ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας», διατηρεί χρόνια επικοινωνία με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο και δέχεται με ευλάβεια και αγάπη, τις πατρικές ευχές και την πνευματική του καθοδήγηση. Του εμπνευσμένου μας ηγέτη της Ορθοδοξίας και του Ελληνι-σμού κ.κ. Βαρθολομαίου, που υποστασιοποιεί με το ήθος και την πολυμέρεια της παιδείας του, την κορυφαία και αδιατάραχτη συμβολή στο γένος των Ελλήνων, την ορθοδοξία και τον παγκόσμιο πολιτισμό, του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, με προεξάρχουσα την προσφορά του για την πνευματική αφύπνιση του σκλαβωμένου γένους των Ελλήνων, κατά τα 400 χρόνια του βαρύ και απαραδειγμάτιστου ζυγού της οθωμανικής δουλείας , όταν ο ευλαβής και κορυφαίος μας Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄, απαγχονίστηκε μαρτυρικά από την κεντρική πύλη του Πατριαρχείου, από τους Τούρκους, για να προασπίσει στη λεωφόρο του χρόνου, αυτό «Τον φοβερό τρόπο του σκέπτεσθαι και του αισθάνεστε που λέγεται Ελληνισμός» !

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
M.Sc Δ/χος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π, Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Διαδώστε: