Επικαιρότητα
27 Νοεμβρίου, 2020

Τρισάγιο για τον Πατριάρχη Σερβίας τέλεσαν οι ορθόδοξοι Ιεράρχες

Διαδώστε:

Μνημόσυνο για τον μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας κυρό Ειρηναίο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τέλεσαν οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες του Σικάγου, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικολάου της Ρουμανικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στον Ρουμανικό Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλης, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020.

Στο μνημόσυνο παρόντες ήταν ακόμα: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και ο Πρωτοσύγκελλος της Ελληνορθόδοξης Μητροπόλεως Σικάγου κ. Τιμόθεος, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Νέας Γκρατσάνιτσας και Κεντρο-δυτικής Αμερικής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Λογγίνος, ο Αρχιεπίσκοπος εν Σικάγω και Μέση Αμερική της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Πέτρος και ο Αρχιεπίσκοπος Παύλος της OCA.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ενθυμούμενος τη φωτεινή μορφή του μακαριστού Πατριάρχη Ειρηναίου, διαβεβαίωσε τον Σέρβο Επίσκοπο Λογγίνο πως  κλήρος και λαός στην Ρουμανική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής προσεύχονται για την ψυχή του Πατριάρχη.

Στο δείπνο που ακολούθησε, οι ιεράρχες συζήτησαν για τα ποιμαντικά ζητήματα των ενοριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εκφράζοντας την ελπίδα να ξεπεραστεί σύντομα αυτή η κρίση με τη βοήθεια του Θεού. Πρόθεση όλων ήταν να ξαναδοθεί ευκαιρία να υπάρξει η χαρά αυτής της ένωσης και σε άλλες περιπτώσεις σύντομα.

 

Διαδώστε: