Επικαιρότητα
05 Αυγούστου, 2020

ΒΗΡΥΤΤΟΣ: Οι εκκλησιές και η Ορθοδοξία συμπάσχουν στον θρήνο του λαού

Διαδώστε:

Οι αρχικές έρευνες δείχνουν πως χρόνια αδράνειας και αμέλειας σχετικά με την αποθήκευση εξαιρετικά εκρηκτικού υλικού στο λιμάνι τις Βηρυτού προκάλεσαν την έκρηξη που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων χθες Τρίτη, δήλωσε επίσημη πηγή με γνώση των ευρημάτων.

Ο απολογισμός των νεκρών από την τεράστια έκρηξη αυξήθηκε σε 135, ενώ περίπου 5000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες άλλοι εξακολουθούν και αγνοούνται, είπε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar.

Ο πρωθυπουργός και η προεδρία δήλωσαν χθες πως 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, χημικού λιπάσματος που μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί επίσης για την κατασκευή βομβών, ήταν αποθηκευμένα επί έξι χρόνια στο λιμάνι χωρίς οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας.

«Είναι αμέλεια», δήλωσε η επίσημη πηγή στο Reuters και πρόσθεσε πως το θέμα της ασφαλούς αποθήκευσης είχε εγερθεί σε πολλές επιτροπές και δικαστές και «τίποτα δεν έγινε» προκειμένου να εκδοθεί μια εντολή απομάκρυνσης ή καταστροφής του εξαιρετικά εύφλεκτου υλικού.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βηρυττός για δύο βδομάδες

 

Η πηγή δήλωσε πως μια πυρκαγιά ξεκίνησε από την αποθήκη 9 του λιμανιού και επεκτάθηκε στην αποθήκη 12, όπου ήταν αποθηκευμένο το νιτρικό αμμώνιο.

Η χθεσινή έκρηξη ήταν η πιο ισχυρή που έχει σημειωθεί ποτέ στη Βηρυτό, μια πόλη φοβισμένη ακόμη από τον εμφύλιο πόλεμο πριν από τρεις δεκαετίες και η οποία έχει κλονιστεί από μια βαθιά οικονομική κρίση που έχει τις ρίζες της σε δεκαετίες διαφθοράς και οικονομικής κακοδιαχείρισης.

Ο Μπάντρι Ντάχερ, γενικός διευθυντής των Τελωνείων του Λιβάνου, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο LBCI πως τα τελωνεία είχαν στείλει έξι έγγραφα στο δικαστικό σώμα προειδοποιώντας ότι το υλικό συνιστούσε απειλή.

«Ζητήσαμε την επανεξαγωγή του αλλά αυτό δεν συνέβη. Αφήνουμε τους ειδικούς και εκείνους που τους αφορά να προσδιορίσουν γιατί», είπε ο Ντάχερ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΛΙΒΑΝΟΣ: Γιατροί περιγράφουν τις σκηνές Αποκάλυψης

 

Σύμφωνα με άλλο πρόσωπο που σχετίζεται με υπάλληλο του λιμανιού, μια ομάδα που είχε επιθεωρήσει το νιτρικό αμμώνιο πριν από έξι μήνες προειδοποίησε πως αν δεν μετακινηθεί «θα ανατινάξει όλη τη Βηρυτό».

Σύμφωνα με δύο έγγραφα που είδε το Reuters, τα Τελωνεία του Λιβάνου είχαν ζητήσει από το δικαστικό σώμα το 2016 και το 2017 να ζητήσει από «την αρμόδια ναυτιλιακή υπηρεσία» να επανεξαγάγει ή να εγκρίνει την πώληση του νιτρικού αμμωνίου, το οποίο είχε απομακρυνθεί από ένα φορτηγό πλοίο, το Rhosus, και είχε εναποτεθεί στην αποθήκη 12, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του λιμανιού.

‘Ένα από τα έγγραφα αναφέρεται σε παρόμοια αιτήματα που είχαν γίνει το 2014 και 2015.

«Μια εγχώρια και διεθνής έρευνα πρέπει να διενεργηθεί για το συμβάν, δεδομένης της κλίμακας και των περιστάσεων υπό τις οποίες αυτά τα προϊόντα αυτά μεταφέρθηκαν στα λιμάνια», δήλωσε ο Γκασάν Χασμπάνι, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μέλος του κόμματος Λιβανικές Δυνάμεις.

Το Shiparrested.com, ένα βιομηχανικό δίκτυο που ασχολείται με νομικές υποθέσεις, είχε αναφέρει το 2015 ότι το Rhosus, που είχε σημαία Μολδαβίας, έδεσε στη Βηρυτό τον Σεπτέμβριο του 2013 λόγω τεχνικών προβλημάτων κατά το ταξίδι του από τη Γεωργία στη Μοζαμβίκη με 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου.

Κατά την επιθεώρηση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και λίγο μετά εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του, με αποτέλεσμα διάφοροι πιστωτές να προβάλουν νομικές διεκδικήσεις.

«Λόγω των κινδύνων που συνδέονταν με την παραμονή του νιτρικού αμμωνίου πάνω στο πλοίο, οι λιμενικές αρχές άδειασαν το πλοίο και μετέφεραν το φορτίο του στις αποθήκες του λιμανιού», ανέφερε.

 

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

«Μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη. Δεν ξέρω τι να πω», δήλωσε στο Reuters ο δήμαρχος της πόλης, Τζαμάλ Ιτανί, ενώ επιθεωρούσε τις καταστροφές την Τετάρτη, εκτιμώντας ότι το κόστος τους ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

«Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι αυτή τη στιγμή. Άνθρωποι ψάχνουν στα επείγοντα τους αγαπημένους τους. Αντιμετωπίζουμε μια αληθινή καταστροφή και χρειαζόμαστε χρόνο για να αποτιμήσουμε την έκταση των ζημιών», δήλωσε υπουργός Υγείας Λιβάνου Χαμάντ Χασάν στο Reuters.

Μία Ελληνίδα βρίσκεται μεταξύ των νεκρών από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Επίσης, σε νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι δύο Έλληνες.

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετούς Ορθόδοξους ναούς

 

H έκρηξη την ώρα της Λειτουργίας:

 

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στον Λίβανο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστη η πρωτεύουσα, οι άνθρωποι της, η Μητρόπολη, οι ενοριακές εκκλησίες και τα ιδρύματα, και προσευχήθηκε μαζί του για τη θεραπεία των ασθενών και την παρηγοριά των ψυχών αυτών που μαρτύρησαν, αλλά και των συγγενών τους.

Σοβαρές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βηρυτού.

 

 

Συλλυπητήρια προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας αλλά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου απέστειλε και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

 

 

«Έμαθα με πίκρα και πόνο για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο λιμάνι της Βηρυτού την Τρίτη, με αποτέλεσμα άνθρωποι να πεθάνουν, πολλοί να τραυματιστούν και να προκληθούν σημαντικές ζημιές σε κτίρια και υποδομές της πόλης. Παρακαλώ αποδεχτείτε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου» αναφέρει στο μήνυμά του προς τν Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου.

«Τα νέα της καταστροφής που προκάλεσαν νέες πληγές στο ποίμνιό σας, αντήχησαν στην καρδιά μου με πόνο», τονίζει ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας στοι μήνυμά του προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας.

«Προσεύχομαι στον Κύριο Ιησού Χριστό, να δώσει θεραπεία στα θύματα, να αναπαύσει τις ψυχές κεκοιμημένων, να στέλνει στους συγγενείς και τους φίλους τους παρηγοριά στη θλίψη που τους έπληξε, και στον Λίβανο – ειρήνη, ευημερία και ηρεμία», κατέληξε.

Οι εικόνες που εξασφάλισε το Πρακτορείο “Ορθοδοξία” είναι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βηρυττού:

 

    

 

Μήνυμα αλληλεγγύης προς τον λαό του Λιβάνου απέστειλε το Πατριαρχείο Ρουμανίας

 

 

«Μάθαμε με μεγάλη θλίψη τις τραγικές συνέπειες της τεράστιας έκρηξης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Βηρυτού, την πρωτεύουσα του Λιβάνου, το βράδυ της Τρίτης, 4 Αυγούστου 2020, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 100 νεκρούς και 4.000 τραυματίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον λαό του Λιβάνου, εκ μέρους του Κλήρου και των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, εκφράζουμε τη βαθιά μας συμπόνια και αλληλεγγύη προς όλους όσους επλήγησαν από την καταστροφή και προσευχόμαστε στον Θεό. Αυτές οι δύσκολες στιγμές στη ζωή του Λιβάνου μας καλούν να δείξουμε μεγάλη πίστη στον Θεό και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων».

 

Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας συμπάσχει με τον λαό του Λιβάνου

 

 

Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας συμπάσχει με τον λαό του Λιβάνου, τονίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, σε μήνυμά του για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στη Βηρυτό.

«Οι εικόνες που αντικρίσαμε, δια των μέσων μαζικής ενημερώσεως, καθώς και η είδηση περί της απώλειας δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, έχουν συγκλονίσει βαθύτατα τις καρδιές όλων μας, της ελαχιστότητός μου, των Επισκόπων, του Κλήρου και όλου του χριστεπωνύμου πληρώματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας», αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ εκφράζει τη συμπάθειά του προς το Πατριαρχείο της Αντιοχείας, καθώς και προς τη Λιβανέζικη Παροικία της Αυστραλίας.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου αναφέρει: 

Με θλίψη πληροφορήθηκα την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό. Οι εικόνες που αντικρίσαμε, δια των μέσων μαζικής ενημερώσεως, καθώς και η είδηση περί της απώλειας δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, έχουν συγκλονίσει βαθύτατα τις καρδιές όλων μας, της ελαχιστότητός μου, των Επισκόπων, του Κλήρου και όλου του χριστεπωνύμου πληρώματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας.

Σε αυτές συγκλονιστικές στιγμές που βιώνει ο λαός του Λιβάνου, επιθυμώ να τονίσω ότι ο Ελληνισμός της Αυστραλίας συμπάσχει μαζί του και αναπέμπει θερμές προσευχές στον Θεό για γρήγορη επούλωση των πληγών που προκάλεσε η τραγωδία και για αποτροπή κάθε περαιτέρω κινδύνου για τη χώρα. Η σκέψη και οι προσευχές μας βρίσκονται, ειδικότερα, στους συγγενείς και οικείους των απωλεσθέντων, σε όσους νοσηλεύονται και στις δοκιμαζόμενες οικογένειες αυτών. Προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων και για την ταχεία και πλήρη ανάρρωση των τραυματιών.

Επιθυμώ, επίσης, να δηλώσω τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση της τοπικής μας Εκκλησίας προς το Πατριαρχείο της Αντιοχείας, προσωπικά προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη και προς όλους τους αδελφούς μας που δοκιμάζονται σκληρά.

Τέλος, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς τους συμπολίτες μας, μέλη της Λιβενέζικης Παροικίας της Αυστραλίας, που με πόνο καρδίας και με μεγάλη αγωνία παρακολουθούν τα διαδραματιζόμενα στην πατρίδα τους. Οφείλω να τους διαβεβαιώσω ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες η Ελληνική Παροικία συμμετέχει ολοκαρδίως στο βαρύ πένθος τους.

 

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΡΗΝΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

 

 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζει τα συλλυπητήριά της στον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη για την έκρηξη που σημειώθηκε εχτές το απόγευμα στη Βηρυτό του Λιβάνου και αναφέρει χαρακτηριστικά «Αι θλι­βε­ραί αγ­γε­λίαι περί ε­κα­τόμ­βης νε­κρών, α­προσ­δι­ο­ρί­στου α­ρι­θμού τε­τραυ­μα­τι­σμέ­νων, ο­λο­σχε­ρούς κα­τα­στρο­φής κτη­ρίων, Εκ­κλη­σιών, Νο­σο­κο­μείων και άλ­λων α­πα­ραι­τή­των δια την αν­θρω­πί­νην δι­α­βί­ω­σιν δο­μών, αι οι­μω­γαί και τα δά­κρυα των εν τη α­γα­πητή χώρα του Λι­βά­νου συ­ναν­θρώ­πων η­μών, πα­ρε­κί­νη­σαν η­μάς ό­πως εκ μέ­σης καρ­δίας εκ­φρά­σω­μεν Υ­μίν τα πλέον ει­λι­κρινή αι­σθή­ματα συμ­πα­ρα­στά­σεως και εν Χρι­στώ φι­λαλ­λη­λίας η­μών προ­σω­πι­κώς, της Σε­πτής Ι­ε­ραρ­χίας της Α­γι­ω­τά­της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος και σύμ­παν­τος του ευ­σε­βούς ελ­λη­νι­κού λαού».

 

 

Δείτε αναλυτικά το μήνυμα: 

Εξ α­φορ­μής της φο­νι­κής και κα­τα­στρε­πτι­κής ε­κρή­ξεως στην πρω­τεύ­ουσα του Λι­βά­νου Βη­ρυττό, η Ι­ερά Σύ­νο­δος της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος, δια του Μα­κα­ρι­ω­τά­του Προ­έ­δρου Αυ­τής Αρ­χι­ε­πι­σκό­που Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος κ.κ. Ι­ε­ρω­νύ­μου, α­πέ­στειλε σή­μερα το κά­τωθι κεί­μενο συμ­πα­ρα­στά­σεως προς τον Μα­κα­ρι­ώ­τατο Πα­τρι­άρχη Αν­τι­ο­χείας κ. Ι­ω­άννη:

«Μα­κα­ρι­ώ­τατε και Θει­ό­τατε Πα­τρι­άρχα της Με­γά­λης Θε­ου­πό­λεως Αν­τι­ο­χείας, εν Χρι­στώ τω Θεώ λίαν α­γα­πητέ και πε­ρι­πό­θητε αδελφέ και συλ­λει­τουργέ της η­μών Με­τρι­ό­τη­τος, κύ­ριε Ιωάννη, την Υ­με­τέ­ραν Μα­κα­ρι­ό­τητα εν Κυ­ρίω κα­τα­σπα­ζό­με­νοι υπε­ρή­δι­στα προ­σα­γο­ρεύ­ο­μεν.

Μετά βα­θυ­τά­της ο­δύ­νης και ψυ­χι­κού άλ­γους ε­πλη­ρο­φο­ρή­θη­μεν την α­να­πάν­τε­χον εί­δη­σιν της κα­τα­στρε­πτι­κής εν Βη­ρυττώ ε­κρή­ξεως και την, συ­νε­πεία ταύ­της, κα­τα­βύ­θι­σιν της χώ­ρας του Λι­βά­νου εν σκό­τει και σκιά θα­νά­του.

Αι θλι­βε­ραί αγ­γε­λίαι περί ε­κα­τόμ­βης νε­κρών, α­προσ­δι­ο­ρί­στου α­ρι­θμού τε­τραυ­μα­τι­σμέ­νων, ο­λο­σχε­ρούς κα­τα­στρο­φής κτη­ρίων, Εκ­κλη­σιών, Νο­σο­κο­μείων και άλ­λων α­πα­ραι­τή­των δια την αν­θρω­πί­νην δι­α­βί­ω­σιν δο­μών, αι οι­μω­γαί και τα δά­κρυα των εν τη α­γα­πητή χώρα του Λι­βά­νου συ­ναν­θρώ­πων η­μών, πα­ρε­κί­νη­σαν η­μάς ό­πως εκ μέ­σης καρ­δίας εκ­φρά­σω­μεν Υ­μίν τα πλέον ει­λι­κρινή αι­σθή­ματα συμ­πα­ρα­στά­σεως και εν Χρι­στώ φι­λαλ­λη­λίας η­μών προ­σω­πι­κώς, της Σε­πτής Ι­ε­ραρ­χίας της Α­γι­ω­τά­της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος και σύμ­παν­τος του ευ­σε­βούς ελ­λη­νι­κού λαού.

Μα­κα­ρι­ώ­τατε, έ­στω εις γνώ­σιν Υ­μών ότι η καθ’ η­μάς Α­γι­ω­τάτη Εκ­κλη­σία, η Ι­ε­ραρ­χία, ο κλή­ρος, οι μο­να­χοί και ο πι­στός λαός Αυ­τής ευ­χό­μεθα δι­α­πύ­ρως τω Θεώ των οι­κτιρ­μών και πά­σης πα­ρα­κλή­σεως ό­πως α­πο­στείλη ου­ρα­νό­θεν τω δει­νώς χει­μα­ζο­μένω προ­σφι­λεί εν τη πό­λει της Βη­ρυτ­τού λαώ πά­σαν πα­ρη­γο­ρίαν, υ­πο­μο­νήν, δύ­να­μιν, ελ­πίδα α­κα­ταί­σχυν­τον, ευ­το­νίαν και θάρ­ρος α­κα­τά­βλη­τον δια την λυ­σι­τελή αν­τι­με­τώ­πι­σιν και υ­πέρ­βα­σιν της α­προσ­δο­κή­του ταύ­της συμ­φο­ράς.

Α­κρα­δάν­τως πι­στεύ­ο­μεν ότι ο κα­θη­μα­γμέ­νος τοις μώ­λωψι και παν­σθε­νουρ­γός Κύ­ριος της Δό­ξης θα ποι­ήση «συν τω πει­ρα­σμώ και την έκ­βα­σιν του δύ­να­σθαι υ­μάς υ­πε­νεγ­κείν» (Α Κορ. 10,13).
Μα­κα­ρι­ώ­τατε, οί­κο­θεν νο­εί­ται ότι η καθ’ η­μάς Εκ­κλη­σία θέ­λει συμ­πα­ρα­στα­θεί εμ­πρά­κτως εις την, κατά το δυ­να­τόν, α­να­κού­φι­σιν και ί­α­σιν των πλη­γέν­των α­δελ­φών η­μών και προς τούτο τό­σον η­μείς, ό­σον και ο φι­λαν­θρω­πι­κός Εκ­κλη­σι­α­στι­κός Ορ­γα­νι­σμός «Απο­στολή» εί­μεθα ο­λο­θύ­μως εις την δι­ά­θε­σίν Σας.
Επί δε τού­τοις, κα­τα­σπα­ζό­με­νοι και αύ­θις την Υ­με­τέ­ραν Θει­ο­τά­την Μα­κα­ρι­ό­τητα, δι­α­τε­λού­μεν μετά πολ­λής της εν Χρι­στώ α­γά­πης,

Αγαπητός εν Χριστώ αδελφός,

ο Αθηνών Ιερώνυμος, Πρόεδρος».

 

Η Ελλάδα στο πλευρό του Λιβάνου

Με ανάρτησή του στο Twitter, στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την συμπαράστασή του στο λαό του Λιβάνου, για την τραγωδία στη Βηρυτό και σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί».

«Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον λαό του Λιβάνου, ειδικά στις οικογένειες που υπέστησαν απώλειες, και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας» αναφέρει.

 

Τα θερμά της συλλυπητήρια στον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν και τις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών εκρήξεων στη Βηρυτό, εξέφρασε με ανάρτησή της στο twitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Συγκλονισμένη από τις τραγικές εικόνες καταστροφής στη Βηρυτό. Οι λέξεις δεν αρκούν για να εκφράσουν τη θλίψη και την οδύνη μας» αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπληρώνει: «Θερμά συλλυπητήρια στον Πρόεδρο Aoun και τις οικογένειες των θυμάτων. Στις δύσκολες αυτές στιγμές ο ελληνικός λαός στέκεται δίπλα στον λαό του Λιβάνου».

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” – ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαδώστε: