30/05/2023 30/05/2023 Η τελετή αναγόρευσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου:  Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελετής: Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού...
30 Μαΐου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2023 - 20:46

Η αναγόρευση του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΕΚΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η αναγόρευση του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΕΚΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τελετή αναγόρευσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου:

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελετής:

Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Δ. Καραγεωργούδη.

Αναγόρευση του τιμωμένου:

− Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο (Κατερέλο).

− Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αν. Καθηγητή Χρήστο Γ. Καραγιάννη.

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου με τίτλο:

« ” Οὐδὲν γάρ οὕτως ἴδιόν ἐστι Χριστιανοῦ, ὡς το εἰρηνοποιεῖν” (Μ. Βασιλείου, Ἐπιστολή 114, PG 32, 528B)»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων