Ιερές Μονές
04 Δεκεμβρίου, 2021

Ιερά Αγρυπνία στη Μονή Αγ. Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι Καρυάς

Διαδώστε:

Χθες το βράδυ, Παρασκευής 3ης Δεκεμβρίου, προς σήμερα, Σαββάτο, 4 Δεκεμβρίου 2021 τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι Καρυάς ιερά αγρυπνία επί τη εορτή της μνήμης της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου.

Την κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία τέλεσαν, σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα για την μη εξάπλωση της covid-19, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αραβανής, οι αδελφοί της Ι. Μονής: Οσιώτατος Ιερομόναχος π. Μακάριος Κτενάς και ευλαβέστατος Διάκονος π. Σεραφείμ Περγάρης, ο οποίος μάλιστα κατά την ημέρα αυτή άγει και τα ονομαστήριά του, καθώς και οι Αιδεσιμ. Πρεσβύτεροι π. Ηλίας Γουργολίτσας και π. Παναγιώτης Λάζαρης.

Πριν το πέρας της Αγρυπνίας στο πάλαι ποτέ πλουσιότερο και πολυπληθέστερο μοναστήρι της Λευκάδας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ (+ 1998), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Διαδώστε: