Ιερές Μονές
21 Ιουλίου, 2020

Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Αγκαράθου

Διαδώστε:

Τη μοναχική κουρά του κ. Αντωνίου Κυριάκου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020. 

Ο Σεβασμιώτατος με την κανονική άδεια του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου τέλεσε τη μοναχική κουρά του κ. Κυριάκου ο οποίος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και υποψηφίου διδάκτορα. Ο νέος μοναχός έλαβε το όνομα Δημήτριος προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας κυρού Δημητρίου.

Ο π. Δημήτριος πρόκειται να χειροτονηθεί διάκονος στις 2 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Θεσσαλονίκης από τον Σεβασμιώτατο κ. Ανδρέα κατόπιν κανονικής αδείας του Παναγ. Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Ο νέος διάκονος θα είναι αδελφός της Ιεράς Μονής της Μητροπόλεως και θα υπηρετήσει ως κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο νέο μοναχό να πορευθεί με αγάπη, αυταπάρνηση και ταπείνωση στην Εκκλησία και έτσι να έχει πλούσια τη χάρη,το έλεος και την ευλογία του εν Τριάδι ζώντος Θεού.

Διαδώστε: