Ιερές Μονές
21 Απριλίου, 2023

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής

Διαδώστε:

Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής τελέστηκε χθες Πέμπτη 20 Απριλίου 2023,  παραμονή της Θεομητορικής εορτής  της Ζωοδόχου Πηγής, Αρχιερατικός Εσπερινός  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδώριτου ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος ο  Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας,  ο  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  Πρωτ. του Οικ. Πατριαρχείου Γεώργιος  Περάκης και πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό  παρέστησαν συμπροσευχούμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Θεοξένη μετά της αδελφότητος και αμέτρητο πλήθος  ευσεβών προσκυνητών που προσερχόταν ευλαβικά να προσκυνήσει την Εικόνα της Παναγίας.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε και η ετήσια σύναξη των στελεχών της κατασκήνωσης της Μητροπόλεως μας “ο Άγιος Παύλος”, τα οποία χαιρέτησαν  οι δύο Αρχιερείς,  ευχόμενοι  τους καλή κατασκηνωτική περίοδο.

Περισσότερες Φωτογραφίες

Διαδώστε: