Ιερές Μονές
18 Μαρτίου, 2020

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου

Διαδώστε:

Την Παρασκευή το απόγευμα 13 Μαρτίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τους Χαιρετισμούς στον προαύλιο χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δροσιάς. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Παναγία, η οποία στέκεται πάντα δίπλα μας, ενώ συμβούλεψε όλους να ακολουθούν τα μέτρα υγιεινής.

Το πρωί του Σαββάτου 14 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Δημητρίου Αναδιώτη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου, με την παρουσία μόνο της οικογενείας του χειροτονούμενου.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον π. Δημήτριο να σταθεί στο ύψος των αναγκών που επιτάσσει η Εκκλησία και να είναι κοντά στα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου, ενώ τον συνεχάρη για την προσφορά του στα αναλόγια της Μητροπολιτικής μας περιφερείας ως ιεροψάλτη.

Την Κυριακή τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείφ, ο οποίος μίλησε στους πιστούς για την πίστη του παραλυτικού.

Στη συνέχεια οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες κ. Σεραφείμ και κ. Γεώργιος τέλεσαν το Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων κυρού Κωνσταντίνου, με την συμπλήρωση 13 χρόνων από την κοίμησή του.

Στο τέλος τελέσθηκε δέηση για την αποτροπή εξαπλώσεως του κορονοϊού. Ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος παρότρυνε όλους τους πιστούς να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής και πρόληψης σύμφωνα με τους ειδικούς.

Διαδώστε: