31/03/2023 31/03/2023 Οι τρόποι ενίσχυσης της στενής τριμερούς συνεργασίας σε ποικίλους τομείς, όπως ενέργεια, αντιμετώπιση καταστροφών και προστασία του περιβάλλοντος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.   Τριμερής συνάντηση 🇨🇾🇬🇷🇮🇱 με τους ΥΠΕΞ @ckombos & @elicoh1 στη Λευκωσία. Στην ατζέντα, οι τρόποι ενίσχυσης της στενής τριμερούς συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων,...
31 Μαρτίου, 2023 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2023 - 14:52

Η ενίσχυση της συνεργασίας στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Διαδώστε:
Η ενίσχυση της συνεργασίας στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Οι τρόποι ενίσχυσης της στενής τριμερούς συνεργασίας σε ποικίλους τομείς, όπως ενέργεια, αντιμετώπιση καταστροφών και προστασία του περιβάλλοντος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

 

Στη συνάντηση συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και οι ομόλογοί του από την Κύπρο και το Ισραήλ, Kωνσταντίνος Κόμπος και Έλι Κοέν (Eli Cohen), αντίστοιχα.

Η συζήτηση εστίασε, επίσης, σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος αναφέρθηκε στην ενεργειακή συνεργασία των τριών χωρών και στη σημασία της για τη σταθερότητα στην περιοχή, ειδικά μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επαναβεβαίωσε τις στενές σχέσεις με τις δύο χώρες και είπε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για το Κυπριακό και την πρόσφατη πρωτοβουλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία και στις μακρόχρονες, άρρηκτες σχέσεις των τριών χωρών. Πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για το καλύτερο κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις με την Τουρκία μετά τους σεισμούς, λέγοντας ωστόσο ότι δεν αναμένουν ότι όλα θα αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών, Eli Cohen αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις των τριών χωρών και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνδρομή της στην πρόσφατη εξάρθρωση τρομοκρατική ενέργειας κατά εβραϊκών στόχων. Αναφερόμενος στα ενεργειακά είπε ότι οι τρεις χώρες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο την περιοχή. Πρόσθεσε ότι η χώρα του στηρίζει τον μηχανισμό 3+1 με τις ΗΠΑ και ανέφερε ότι μίλησε χθες βράδυ με τον ομόλογό του των ΗΠΑ για να ορίσουν συνάντηση στο πλαίσιο του μηχανισμού.

Παράλληλα στη σημερινή τριμερή των ΥΠΕΞ, προετοιμάστηκε η τριμερής που θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο ηγετών των τριών χωρών, την οποία θα φιλοξενήσει η Λευκωσία τέλος του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Νίκου Δένδια με Νίκο Χριστοδουλίδη – Ανάγκη για βιώσιμη λύση για το Κυπριακό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων